2011. szeptember 1., csütörtök

Water for Elephants (Vizet az elefántnak)



A film Sara Gruen azonos című regényéből készült. A történetet a 90 éves Jacob Jankowski (Robert Pattinson) meséli el, ugyanis a film az ő életét, hányattatásait mutatja be. Miután szülei meghalnak és ő pénz nélkül marad, Jacob egy véletlen folytán csatlakozik a Benzini fivérek társulatához. A társulatnál aztán sok problémával kell szembenéznie, ugyanis főnöke, August (Christoph Waltz) kegyetlenül bánik az állatokkal, amit Jacob természetesen nem hagy. Ráadásul beleszeret August feleségébe, Marlenaba (Reese Witherspoon)
A film vége természetesen happy end, amit nagyon jól megoldottak. Nem lett túl nyálas, de mégis érzelmes és megható.

A film reális képet ad a nagy gazdasági világválsággal küzdő Amerikáról. Bemutatja a pénzügyi nehézségeket, és a vándorcirkuszok közti nagy versenyt. Ezek miatt nagyon realisztikus, hihető lesz a történet, bár vannak benne azért hihetetlen elemek, pl.: Rosie az elefánt véletlenül pont lengyelül ért.


Robert Pattinson jól, hitelesen alakította az állatorvosnak készülő Jacob karakterét. Christoph Waltz-ot emelném ki, aki csodásan megformálta a kegyetlen és részeges Augustot. Reese Witherspoon pedig egy átlagos szintet hozott, mondjuk az ő karaktere volt a legkevésbé érdekes.

Összességében a film nekem tetszett, de nem biztos, hogy a közeljövőben újra megnézném.

Értékelés: 7/10


0 komment:

Megjegyzés küldése