2011. szeptember 24., szombat

Fringe: elkezdődött a 4. évad

Egy egészen különleges évadzárót kaptunk a készítőktől, melyben Peter a gép segítségével utazott az időben 15 évet, majd mikor visszatért egy hidat épített a 2 univerzum közé, azonban mielőtt befejezhette volna a mondandóját, hirtelen köddé vált. Ezt az Observerek azzal magyarázták, hogy elvégezte a dolgát. Tehát a nyáron a Fringe-rajongók be voltak zsongva, hogy akkor most mi van, hol is van Peter Bishop?


A 4. évad első része úgy zajlott le, mintha nem is ismerték volna Petert. A csapat az ugyanaz, plusz betársul hozzájuk Lincoln(Seth Gabel), akivel már egy részben összefutottunk és az alteregóját jobban is megismerhettük. Walter azonban teljesen más kaliberű ember, mint akit eddig ismertünk. Persze, a viccei meg az édesség imádata megmaradt, azonban a lábát sem meri kitenni a laborból.


Alteregókból egyedül Oliviáé volt jelen, ő is csak az elején annyira, míg elosztották az eseteket és egy-két szarkasztikus megjegyzést tettek a másik univerzumával kapcsolatban. Annak ellenére, hogy Joshua Jackson(Peter) nem volt jelen, mégis feltűnt valamiféle szellemként 1-1 másodpercre, sőt Walter a TV-ben is látta őt. Amitől szegény kicsit bedilizett.


Az ügy nem volt valami érdekfeszítő. Egy emberi alakváltót üldöztek, akinek olyasmi átlátszó bőre volt, mint anno a pilotban John Scottnak. Az az igazság, hogy nem tudom mennyire lesznek érdekfeszítőek az ügyek számunkra így, hogy már tudjuk: mindegyik okozója a másik világ.
Fontos szerepet játszottak még az Observerek, vagyis hát legfőképp kedvenc Observer-ünk, aki anno megmentette a kis Petert. Megparancsolta neki a főnöke, vagy mi az neki, hogy tüntesse el Petert az idővonalból. Már majdnem meg is tette, mikor végül meggondolta magát. Hallelujah!


A rész maga kellően izgalmas volt, szépen fölvezették ezt a Fringe Peter nélkül dolgot, többnyire meg is magyarázták kinek milyen volt az élete nélküle. Örülök, hogy nem csaptak rögtön a közepébe, s annak is, hogy a 'mi' Lincolnunk is csatlakozott a csapathoz(ja igen, a munkatársát ölték meg abban az ügyben, amin épp Oliviáék dolgoztak, s így kerültek össze). Anna Torv szokásosan zseniálisan alakította a 2 karaktert egy jelenetben, azonban sajnáltam, hogy a többiek alteregóját nem láthattuk. Na majd a következő részben! Ez így most 8/10 volt. Oh, mennyire hiányoztál Fringe!:)

1 megjegyzés:

  1. Szió! Jó kis összefoglaló lett, adom az egészet úgy ahogy van! :))
    Még annyi, hogy nekem az új kezdés is tetszett, bejön ez a sárgás-barnás dolog :D persze az a legkevesebb,hogy hogyan kezdődik ^^

    VálaszTörlés