2011. szeptember 5., hétfő

Pretty Little Liars: vége a 2. évad első felének

A 2. évad színvonala sokat nőtt az elsőhöz képest, s ezt a nyárzáró finálé is remekül bizonyítani tudja. Persze voltak unalmasabb részek, amik igazából átfogó féleségek, hiszen nem lehet minden rész drámával teli. Ezt a készítők szerintem remekül megoldották.
Ugye az évad végén 'A' lelökte Iant, azonban kiderült, hogy nem halt meg, hanem Melissa pátyolgatja, de végül a fiú öngyilkos lesz. Így mindenki azt hiszi vele együtt halt meg Alison gyilkosa, azonban a lányok(,s a nézők is) kételkednek a dologban.



A rejtélyek száma tömegesével növekszik, hisz már nem csak az a kérdés ki is 'A', hanem ki Ali gyilkosa, hogyan ölték meg, mi a fene ütött Spencer apjába és hol a fenébe van az az ötödik oldal? Igen, Emilyre annyira rászállt 'A', hogy kórházba került, s így a csajsziknak volt idejük kutakodni. Meg is találták az Alison testéről szóló jelentést, de az ötödik oldal sehol nem volt. Az is kiderült, hogy föld volt a lány tüdejében, ergo élve lett eltemetve.
Rengeteg titok derült ki, s sokan arra a következtetésre jutottak/jutottunk, hogy 'A' igazából nem is egy ember. Hiszen egyvalaki nem tudna mindig mindenhol ott lenni, mivel 'A' most már nem csak SMS-eket küldözget, hanem komolyabb fába vágta a fejszéjét. Emily egyik relaxálása alkalmából személyesen 'A' masszírozta, amitől a lány eléggé kiborult.


A lányok egyébként ugyanolyanok, aranyosak, csinik. Azonban azt éreztem, hogy Ariát elhanyagolják a készítők. 'A' még szinte soha nem csinált semmit csak vele, míg Emilyt már halálra szekírozta. A családokkal viszont annál inkább vannak gondok: Montgomery-éknél Mike-féle idegesítő szál, hogy semmibe vesz mindenkit, mintha valami betegsége lenne, egész nap a gép előtt ül, meg néha garázsokból lopkod.
Eközben Hanna családjánál zajlik az élet. Hanna apuci hazalátogat, s bejelenti, hogy összeházasodik, azonban Hanna édesanyjával is eléggé összemelegedik az idő közben. Megismerhetjük Hanna mostohatestvérét, Katie-t, aki természetesen utálni való egy teremtmény.


A fiúk most kicsit háttérbe szorultak, mindenkinek megvan a maga pasija, Ariának Ezra, Hannanak Caleb, Spencernek pedig Toby. Azonban Emilynél a magánéletben is zajlik az élet, hiszen visszatért Maya, aminek én rendkívül örülök, mert imádni való karakter. Apropó, Emily. A családja elutazott Texasba, de őt otthon hagyták szóval most Hanna-éknál lakik.


Na és akkor az évadzáróról is egy kicsit. Tényleg nagyon izgalmas volt, szeretem az ilyen flashbackes részeket, hogy behozzák őket szép ruhába, koszosan az őrsre, mi azt se tudjuk mi volt, majd hirtelen 12 hours earlier. 'A' csapdába csalta a lányokat, pedig elég durva dolgokat kellett megtenniük annak érdekében, hogy megmentsék a pszichiáterüket. Például Hanna-nak tönkre kellett tennie az esküvőt, amikor most kezdett derűssé válni apjával való kapcsolata. Majd mikor mindenki végzet ásniuk kellett, azonban az csak egy bábu volt, jött a rendőrség, s az is kiderült, hogy a gyilkos fegyverrel (azaz, amivel fejbe vágták Alisont) ástak. Így most benne vannak rendesen a slamasztikában, mi meg talán egy lépéssel közelebb Alison gyilkosához. Mivel tényleg nagyon jó volt, 9/10-et adok.

0 komment:

Megjegyzés küldése