2011. szeptember 17., szombat

Ringer 1x01: Pilot

Az ősz számomra egyik legvárósabb sorozatáról beszélünk, már nem is azért, mert a Buffy főhőse, Sarah Michelle Gellar végre visszatért a tévéképernyőre, hanem mert úgy gondoltam, izgalmas dolgokat tudnak kihozni ebből a történetből a készítők. De tévedtem.
A történet középpontjában egy ikerpár, Bridget és Siobhan áll. A két lány ellentéte egymásnak: Bridget egy alkoholista, ex-sztriptíztáncosnő, akit lecsuknak ha nem tanúskodik egy bűnös ellen. Eközben Siobhannak látszólag tökéletes élete van: férj, óriási lakás, rengeteg pénz. Majd a két iker több év után ismét találkozik, s egy motorcsónakázás során (aminek a hátterét valami hihetetlen bénán oldották meg) Siobhan eltűnik. Bridget-nek nincs más döntése, átveszi a helyét.


Ekkor azonban jön egy kis szappanopera-szál: mint kiderül Siobhan legjobb barátnőjét csalja a férje, nem mással, mint Siobhannal. S ennyi nem elég, még az orvosa is telefonál, hogy terhes(valószínűleg nem a férjétől). A vége pedig egy jó kis cliffhanger-rel zárul: az igazi Siobhan mégis életben van, valahol Párizsban.
Szóval, sajnos rengeteg csalódás ért ezzel a pilottal kapcsolatban. Kezdjük ott, hogy SMG-t egy nagyon tehetséges színésznőnek tartom, azonban az ikereken semmi különbséget nem vettem észre azon kívül, hogy máshogy hordják a hajukat és másképp öltözködnek. Ez okés, de ilyet egy teljesen hétköznapi ember is el tud játszani. A színésznő azért színésznő, mert tehetséges és egyszerre két különböző karaktert el tud játszani, ha kell, s mimikáján, fejszerkezetén észlelni véljük a különbséget.


Vegyük példának a Fringe-t: Joshua Jacksonon kívül minden főszereplőnek el kell játszania az alteregójukat(ugye-ugye párhuzamos univerzum) és egyszer nem volt, hogy mondtam volna például Walternate-re, hogy ó ez olyan Walteres volt! Igen, mert a két karakter teljesen különböző, ezt még a The Lying Game-es Alexandra Chando is képes volt szemléltetni.
A következő gondomat a rendezők rovására írnám. Például a motorcsónakos jelenetnél - ahogy már korábban említettem - annyira látszott, hogy az csak mű háttér, hogy az nagyon durva. Anno a Jóbarátokban látszott ennyire, de könyörgöm az egy 2004-ig tartó sorozat volt, ma már azért sokkal jobb a technika. Egy kicsit több pénzt is rákölthettek volna, mivel amikor az ikrek beszélgettek, akkor is nagyon látszott, hogy be van vágva.


Amivel még gondom volt az maga a történet. Legalábbis a felépítése. Mert egy tinisorozatnál még édes ez a szappanoperás 'ezzel csallak, azzal jövök össze, de nem is én vagyok az a lány akinek hisztek' szitu, de felnőtt embereknél azért egy kicsit komolyabbat vártam volna. Tehát a sorozat nagy csalódás volt, nem tudom, hogy folytatom-e, talán megnézem, hogy tudnak-e még valami jót kihozni ebből az írók, de ez így most csak 4/10.

1 megjegyzés:

  1. Ennyire azért nem volt rossz. :)
    SMG tényleg elég halovány volt, de majd kibontakozik ő is meg a sztori is. ;)

    Nálam 5/10.

    VálaszTörlés