2013. október 23., szerda

The Client List - A második évad

Szánom-bánom, de a pilot óta nem volt szó a blogon Jennifer Love Hewitt sorozatáról, pedig a The Client List a második évadban is remek szórakozást nyújtott, elsősorban női nézőinek. A második évad nagyon jól kezdett, majd körülbelül a közepénél az írók megijedtek a saját árnyékuktól és visszavettek, amivel az izgalomfaktort sikeresen megölték. Enélkül is teljesen nézhető volt az évad, de az első pár rész figyelembevételével a befejezése igencsak nagy csalódást okozott sokaknak. Spoileresen folytatom!



Az évad ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, vagyis Kyle nem halt meg, viszont letartóztatják lopás miatt és Riley ismét egyedül marad a gyerekekkel. Illetve nem teljesen egyedül, mert Evanra mindenben számíthatott és egyre közelebb kerültek egymáshoz. Ennél a pontnál visszakoztak az írók, ugyanis épphogy összejöttek kihozták Kyle-t a börtönből és eltüntették Evant Riley közeléből. Evan ugyanis rendőrakadémiára ment, két rész alatt rendőrré is avanzsált és természetesen behoztak a képbe egy lányt, akit az akadémián ismert meg. Így a hosszú éveken át tartó szerelmét el is intézték ennyivel, amiért haragszom, mert nagyon légből kapott lett a dolog és igazán kaphattak volna egy esélyt az íróktól, hiszen Evan tényleg mindig ott volt Rileynak, amikor szüksége volt valamire.



Mindeközben Georgia fokozatosan adja át a szalon vezetését a nőnek és ez azzal jár, hogy meg kell őriznie az ügyféllistát és titokban kell tartania, hogy milyen extra szolgáltatásokat nyújtanak a szalonban. Ez könnyűnek tűnhet, de az évad végére bebizonyosodik, hogy egyáltalán nem az. Selena maradt Riley mellett és a nagy riválisból természetesen barát lett és még egy pasit is kapott maga mellé. A masszőz csapathoz csatakozott a visszahúzódónak tűnő Nikki és Derek, akit a női nézők, na meg persze Selena miatt hoztak be a képbe. Az évad során az egyik legjobb szál Nikki részt vétele az ügyféllista ellopásában volt, nem gondoltam volna, hogy a szende lány ilyen árulásra is képes. Persze végül visszalopta a listát, de a károkat Riley már csak a szalon felgyújtásával tudta mérsékelni.



Az évadzáró az évad jobb részei közé tartozott, a szalon felgyújtása a nyomok eltüntetéséhez ésszerű, de mégis klisés megoldásnak mondható. Evan és Kyle persze a nő segítségére siettek és kíváncsian várom hogyan mászik ki ebből Riley. Abban ugyanis biztos vagyok, hogy ismét megússza a dolgot, de a Rub leégésével ismét munka nélkül maradt, így a gondok nem szűntek meg a számára. Nem esett szó Riley anyukájáról, aki nem sok szerephez jutott az évadban és már vissza sem fog térni a sorozatba. Illetve Lacey-ről és férjéről, akik sok megpróbáltatás után örökbe tudtak fogadni egy babát, úgyhogy számukra boldogan ért véget az évad.



Értékelés: 7/10
Ez egy jó közepes évad volt, viszont még így is szerethető a sorozat és engem végig lekötött, úgyhogy emiatt jószívűen pontoztam. A következő évadban viszont jó lenne, ha a megkezdett irányt megtartanák végig a készítők. Ha egyáltalán berendelik, ugyanis még nem tették meg és Jennifer Love Hewitt nem enged abból, hogy sorozatbéli férje, aki a való életben a barátja, önálló szálat kapjon a folytatásban.

0 komment:

Megjegyzés küldése