2013. október 6., vasárnap

Revenge - Elkezdődött a harmadik évad

Mark Kelley távozásával elég érdekes helyzet állt elő a sorozat háza táján, ugyanis a már jól ismert szerkezetet meg kellett tartania az új készítőnek. Vagyis történik egy nagy esemény és hopp pár hónapot visszaugrunk az időben, hogy az addig vezető utat ismerjük meg az évad első felében. Tartottam tőle, hogy Kelley távozásával minden borulni fog, de szinte észrevehetetlenül folyt le a váltás.  Na jó azért ez túlzás, hiszen szembetűnő a változás egy-két szereplő karakterében és külsejében, illetve felesleges szereplőktől szerencsére meg is váltunk elég hamar.



Az irány mindenképpen pozitív, mert visszatértek az alapokhoz, vagyis a bosszúhoz. No, nem úgy, mint az első évad elején, hogy egy rész - egy leszámolás, de egy enyhe odapörkölést azért eleresztettek a készítők. Picit alapozás jelleggel tették mindezt, mert úgy tűnik más irányt vesz majd az új évadban a Revenge. Bizakodó vagyok a folytatást illetően, látom a potenciált a sorozatban és az írók tudják mit akarnak, bár saját bevallásuk szerint azt még nem döntötték el, hogy ki követte el azt a bizonyos tettet a kezdő képsorokban. Spoileresen folytatom!


Emily életéért azért aggódni nem fogok, viszont nagyon hatásos volt a kezdő jelenet, mert felkelti az érdeklődést és a főszereplő lelövése mindig izgalomban tartja a nézőket, még így is, hogy pontosan tudjuk, nem halhat meg Emily. De addig a bizonyos lövésig még sok minden fog történni, jelenleg ott tartunk, hogy Emily és Daniel lelkesen készülnek az esküvőjükre, miközben Victoria egy vidéki vityillóban próbál rég elhagyott fiához, Patrick-hoz közelebb kerülni. Jack több hónapos száműzetés után visszatért és úgy tett, mint aki nem érez semmit Emily iránt, de ezen kívül nem nagyon látom, hogy milyen szerepet szánnak neki az évadban, pedig a bosszúállás nála is indokolt lenne. Európából új frizurával megjelent Charlotte is, aki szokásosan meg van sértődve a világra. Szóval szappanban sem volt hiány a részben.



Nolan kiszabadult a börtönből, változott a karaktere is, ugyanis nem akar többet hackelni, hanem legális úton akar segíteni ezentúl Emilynek. Sajnos kevésbé ironikus és vicces, mint régen, de még így is a sorozat legjobb karaktere. Haláli volt a belépője a szokásos partira, ahogy majdnem lelőtték és ő meg simán becsempészte a szert, amire szükség volt a bosszúhoz. Egyébként nem világos, hogy a Huntington kór későbbi tüneteit hogyan fogják  produkálni Conradon, de lehet, hogy ennek már nem is lesz nagy jelentősége a későbbiekben. Érdekes párosítások vannak kialakulóban, gondolok főleg Aiden és Victoria bimbódzó szövetségére, ami elsőre furának tűnik, de ki tudja mi sül ki belőle.



Értékelés: 8/10
Abszolút jó résszel indított a sorozat harmadik szezonja, erre lehet építkezni és reményeim szerint visszatér az első évados minőség, de legalábbis nem lesz rosszabb, mint a második évad második etapja. A nézettség pedig teljesen a készítők kezére játszik, hiszen az új rész majdnem annyi nézőt hozott a sorozatnak, mint a jobb napokat is megélt felvezetője, a Once Upon a Time.

0 komment:

Megjegyzés küldése