2013. október 4., péntek

Homeland - Elkezdődött a harmadik évad

Eltelt az a közel egy év, amit a sorozat nélkül kellett kibírnunk és mostantól pár héten át megkapjuk a heti Homland adagunkat. Tavaly sok kritikát kapott a sorozta, miszerint már nem annyira jó, mint az első évadban és ezért a készítőkön hatalmas a nyomás, hogy elhallgattassa a kritikusokat. Mindennek tetejében pedig ott a Showtime is és folyamatosan beleszól a történet alakításába. A készítők ugyanis az egyik szereplőt tavaly ki akarták nyírni, de a csatorna nem hagyta nekik. Hogy jó döntés volt-e, azt majd a harmadik évad eldönti, de az ilyen szintű befolyásnak csak ritkán van jó vége.



Az évadnyitó kettős érzéseket váltott ki belőlem, mert egyfelől olyan karakterdrámáknak lehettünk szemtanúi, amelyek miatt imádom a sorozatot. Másfelől viszont kicsit unalmasra sikerült a rész, talán az új irány alapjait próbálták meg lefektetni, de kicsit erőltetettnek hatott a dolog. Ennek ellenére teljesen bízom a készítőkben, mert eddig is sikerült mindenhonnan visszahozniuk logikai bakik nélkül a sorozatot és merem remélni, hogy most is így lesz. Spoileresen folytatom!


Drámában és karakterizációban mindig is jó volt a Homeland és Dana esete mutatja, hogy mennyire valósághűen tudnak ábrázolni életszituációkat. A lány ugyanis öngyilkos akart lenne és emiatt több hónapot intézetben töltött. Tavaly feleslegesnek gondoltam a karaktert és a történetszálát, viszont az évadnyitóban ez a szál tetszett a legjobban és megmutatták a készítők, hogy Brody jelenléte nélkül is kiválóan meglennének. Igen, mivel őt szerették volna kiírni, de a díjak miatt, amit Damian Lewis hozott a csatornának, nem engedték meg, pedig hosszútávon azt hiszem ez lenne a jó döntés. A rendőrség, FBI és minden igazságügyi szerv Brody-t üldözi és fogalmam sincs ezt hogy ússza majd meg. Mert valahogy meg fogja, efelől kétségem sincs, a halálával viszont teljesen új alapokra helyezhették volna a szériát, de ezen már felesleges elmélkedni, mert nem történt meg és attól tartok egy ideig nem is fog.



Carrie-t az évadnyitóban a robbanás miatt hallgatták ki hosszasan és pont ez a szál untatott időnként, mert ugyanazok a problémák kerültek elő ismét, amelyeket már kiveséztek az elmúlt évadokban. A kihallgatáson Carrie Brody iránti érzelmei kerültek terítékre, otthonában pedig az alkoholfüggősége és a betegsége kapott főbb szerepet. A rész végén Saul árulása meglepett, mert eddig mindenben támogatta Carrie-t most meg hátba szúrta, pedig ha valamikor szüksége lenne barátokra, akkor ebben a helyzetben, amikor a szerelme szökevény, őt meg éppen "keresztre feszítik" a tettei miatt. Egyébként érdekes, hogy mennyire fordult a kocka az első évad óta. Akkor Carrie volt az egyetlen, aki szentül hitt Brody bűnösségében, most meg ő gondolja csak ártatlannak és próbálja a bíróságon is védeni a férfit.



Értékelés: 7/10
Kicsit negatív hangvételűre sikerült a kritika, pedig nem terveztem szidni a sorozatot, viszont a hibáit látom. Dana szála tényleg a legjobb jelenleg és a színésznő is nagyon odateszi magát. Brody felbukkanásával érdekes fordulatot fog venni a sorozat, mert jelenleg senkinek nem hiányzik Carrie-n kívül, sőt a családja még csak meg sem említette, hogy mi lehet vele. Lényeg a lényeg, hogy a rész elment felvezetésnek és remélem annak is szánták az írók és  a következőkben jobban körvonalazódik, hogy merre is tartunk.

0 komment:

Megjegyzés küldése