2013. október 18., péntek

Raine Miller - All In

A Blackstone-affér második kötete minden várakozásomat alulmúlta, ugyanis még az előző kötetnél is értelmetlenebbre sikerült. Nem értem, hogy nők milliói mit esznek ezeken a semmi történettel nem rendelkező erotikus könyveken, amiket kis túlzással egy kis írói vénával megáldott ember meg tud írni. Ez a kötet mentes bármiféle fantáziától és izgalomtól, ráadásul a karakterek elmélyítése sem sikerült. Pedig az előző könyv vége jó kiindulóalapja lehetett volna és a kritikámban én is reménykedtem az értelmes folytatásban, de belátom, hogy nagy kár volt.

A "történet" ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, vagyis Bryenne faképnél hagyja Ethan-t, de Többször is feldobta magának az írónő a magas labdát, amiket képtelen volt lecsapni és komoly veszélybe sodorni a lányt. Pedig mennyivel élvezetesebben alakulhatott volna a kötet, ha Ethan-nek minden követ meg kellett volna mozgatnia, hogy megtalálja szerelmét. Azonban annyit sem haladtunk előre, hogy tudnánk pontosan ki zsarolja Bryenne-t és mit akar. Nagyon mérges vagyok emiatt, mert az írónőnek egy kötete maradt, hogy tisztázza a dolgokat, de valamiért nem hiszem, hogy pontos választ adna minden kérdésre. Azon meg már előre röhögök, hogy Bryenne rosszulléte terhességet vetít elő és mivel az Ötven árnyalat trilógiában is született gyerek, itt sem maradhat ki ez a nagyon meglepő fordulat.
szerencsére tíz oldal múlva ki is békülnek, különben nem lehetne annyi szexjelenetet írni a könyvbe.

Ethan szemszögéből megírni a történet folytatását jó gondolatnak tűnt elsőre, viszont az írónő képességeit ez enyhén szólva is meghaladta. Körülbelül öt oldal után mindenkinek világossá válhatott, hogy nő írja a könyvet, mert annyit agyalt Ethan mindenfélén és aggodalmaskodott apróságokon, ami pontosan a nőket jellemzi és nem a férfiakat. Számomra visszataszítóan hatott hatott, ahogy Bryenne-ről megnyilvánul párszor Ethan, mert sokszor szexuális tárgyként tekint a lányra. Az is elképzelhető, hogy ez belemagyarázásnak tűnik, de nem hiszem, hogy egy pasinak csak szexuális gondolatai lehetnek a barátnőjével kapcsolatban. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy nő írta a könyvet vagy pont ez az, ami miatt számomra így csapódtak le Ethan megnyilvánulásai.

Értékelés: 3/10
Nem szaporítom tovább a szót, ez bizony egy nagyon rossz könyv és nulla irodalmi értékkel rendelkezik, úgyhogy aki szeret értelmes történeteket, könyveket olvasni azt ajánlom messziről kerülje el a Blacktone-affér trilógiát. Amennyire mazochista vagyok, biztosan elolvasom majd a sztori befejező részét, de már nem várok tőle semmit.

0 komment:

Megjegyzés küldése