2013. október 7., hétfő

Hart of Dixie - A második évad

Bluebell lakosait nagyon elhanyagoltam az elmúlt időben, pedig a sorozattal semmi baj nincs. Sőt könnyed szórakozásnak vagy más szóval guilty pleasure-nek tökéletes a Hart of Dixie. A második évadról sokan okféleként vélekednek, szerény véleményem szerint a sorozat megtartotta a könnyedségét és a báját, mindezt nagyobb minőségcsökkenés nélkül történt. Persze a szerelmi sokszögek ebben a szériában is kiemelt szerepet kapnak és emiatt néhány szál kiszámítható, viszont a készítők hihetetlenül jól eltalálják a hülyülés és a dráma közötti egyensúlyt. A városka ráadásul még mindig csodálatos és változatlanul élnék ilyen helyen, ahol a lakók törődnek egymással és nem csak facebookon kommunikálnak, a polgármester pedig aligátort tart háziállatként. A kép alatt spoileresen folytatom!



A fő szál még mindig Zoe őrlődése Wade és George között, ami néha már unalmas, máskor viszont nagyon szórakoztató helyzetek alakulnak ki hármójuk között. A magam részéről mindig is a Zoe, George párosnak drukkoltam, viszont imádtam, amikor a férfi leüvöltötte Zoet-t vagy a reggeli rajtakapás megismétlődése se volt semmi. A nagy bajom ezzel az egésszel, hogy túl sok a dráma és Zoe imádja, ha róla szól minden és lehetőleg minél többet drámázhasson a doki. Ezt Johan nagyon helyesen a fejéhez is vágja az évadzáróban és remélhetőleg nem ott folytatódik a sorozat, hogy a férfi és Zoe együtt vannak. Jót tenne ugyanis a sorozatnak, ha egy ideig egyedül maradna és a karrierjére vagy valami másra koncentrálna, mert a második évadban a pasizáson kívül nem történt vele semmi.




Az első évadban Lemon nagyon idegesített, viszont a második szezonra visszavettek belőle és sikerült normális ruhákat választani neki. Ráadásul megpróbált a saját lábára állni több-kevesebb sikerrel, a Wade-del közös üzletből is humoros pillanatok alakultak, hiszen kicsit más értenek vezetés alatt. Lemon viszont abszolút szerethető lett, sőt az egyik kedvenc karakteremmé nőtte ki magát. Szerepét nálam Shelby vette át, aki pontosan annyira irritál, mint anno Lemon. Nem tudom pontosan miért, de valami nagyon zavar a nőnek már a puszta jelenlétében is, az alkalmazás mániáján viszont jót vidultam.



A finálé jó hangulatú volt, viszont  nem évadzárónak hatott, mert egy aprócska cliffhangert sem rejtettek el a készítők. Zoe elment New Yorkba megkeresni önmagát, de ez édeskevés, hiszen mindenki számára kristálytiszta, hogy visszatér Bluebellbe. Ez nem az a sorozat, amelyik brutális clifghangerekkel operálna, de valami hiányzott nekem az évad végéről, hogy minél hamarabb látni akarjam a folytatást. Burt Reynolds megmentését már túlzásnak éreztem, főleg az akciófilm jellege, de mégis annak a paródiája lett belőle. George dalszöveg írása viszont nagyon jól sikerült Wade exével, az évadzáró fénypontja volt a dal eléneklése. Lily Anne szövegei egyébként is haláliak voltak, imádtam a "Run from Wade" kezdetű nótáját.



Értékelés: 7/10
Bárcsak több ilyen könnyed hangvételű, mégis minőségi sorozat lenne a kínálatban! Imádom a könnyed humorát, a hangulatát és a karaktereit is. Azt viszont észrevettem magamon, hogy darálva jobban leköt, ugyanis elmélyedek a sorozatban és bele tudom élni magam a történetbe. A harmadik évadban szeretném, ha megmaradna a hülyülés és dráma megfelelő aránya és a humorfaktor is szerepet játszana az új évadban.

0 komment:

Megjegyzés küldése