2011. október 23., vasárnap

X-faktor : A második élő show

Előző héten nem tudtam élőben nézni az adást, mert elfoglaltságom volt, de visszanézve a videókat, nem maradtam le sokról. A tegnapi adásnál viszont úgy döntöttem, leülök a TV elé és végignézem, hiszen tavaly is mennyire megszerettem ezt a valóságshowt. Azonban sajnos ez az évad mérföldkövekkel más mint a tavalyi. És nem a jó irányban.
Mint ahogy azt már tudhattuk, Ördög Nóri egyedül vezeti az adásokat, kisebb-nagyobb bakikkal és egy-két Balázst oltogató mondattal. (Aki természetesen visszaoltja a VV-ben). Nóri a KölyökKlub óta nem vezetett egyedül műsort, meg is látszik mennyire kijött a gyakorlatból. A döntőre talán belejön.
Sajnos nem csak a versenyzők, de a mentorok is gyengébben szerepelnek, mint tavaly, pedig ők ugyanazok maradtak. Alig van 2-3 énekes, akikre azt tudom mondani, megérdemlik, hogy bejutottak.
A hét főtémája a suttogások és sikolyok volt, s Nóri nyomatékosított, hogy nem horrorfilmekre és nem is a szexre akarnak ezzel utalni, hanem a szerelemre. Az estét Muri Enikő kezdte az I Will Love Again-nel érzelmek hiányában és rengeteg ordítással. Bár a mentoroknak többnyire bejött. Ezek után az Apollo23 adta elő az All Rise-t elég kevés sikerrel.


Majd végre hallhattunk egy igazán odaillő énekest, Tarány Tamást, aki A csúnya fiúnak is van szíve című Presser nótát adta elő. Bár nem volt olyan jó, mint a múltheti, de nagyon odatette. Lil C következett, ki inkább elnyávogta mint énekelte a Grenade-t. A Rocktenors, kiknek múlthéten párbajozniuk kellett, egy rockosabb színűket mutatták meg, bár a számválasztás még mindig nem az igazi kedves Geszti.
Majd a mezőny legfiatalabb versenyzője, Kováts Vera is színpadra léphetett a Love Song-gal, bájosan elő is adta, volt sok mosoly meg jaj fiatal vagyok és cuki nézés, de ennyivel sajnos nem lehet megnyerni az X-faktort. Bár nálunk ki tudja.
Baricz Gergő nekem most kifejezetten tetszett, a zsűrivel ellentétben. Szerintem nagyon odatette a Love is All Around-ot. Persze a sok negatív kritikánál kihangsúlyozta Keresztes, hogy még csak 19 éves. Majd Bagosi Alexa bicegett a színpadra, s a háttérben azonban táncolt helyette Feró, de énekelni nem énekelhetett helyette senki, így nagyon hamisan és unalmasan adta elő a Jump-ot.
Demes Tamásnak jutott az a kiváltság, hogy Ildikó egy Cserháti számot adott neki, amit többé-kevésbé elénekelt. Majd jöhetett az est katasztrófája: az Ikrek. Olyan szörnyen hamisan adták elő a Big Girls Don't Cry-t, hogy azt hittem mindjárt kikapcsolom a TV-t. Ha ezt Fergie hallotta volna..
Az estét egy nagy tehetség, Kocsis Tibor zárta, akin látszott, hogy rengeteget dolgozatt a dallal, de megérte, s így az est legjobbját, a Somebody to Love-ot csodálatosan adta elő. Majd jött ez közös produkció és Tóth Gabi is előadott valami förtelmet.


Majd elérkezett a pillanat, mikor Nóri lezárta a szavazást, odabaktatott a zsűri mögé, s minden nevet úgy ordított a mikrofonba, hogy a 10 m-es körzetében lehetőleg mindenki megsüketüljön. A végére drámai helyzet állt elő: egy mentor mindhárom versenyzője, a 3 fiú maradt. Keresztes már a sírás szélén állt, azonban még egy továbbjutó volt, Baricz Gergő személyében. A 2 fiú nem tökölt sokat, el is kezdték a párbajt. Először Demes Tamás megint csak egy női számmal, a Fallin'-nal mutatta meg mit tud, míg Lil C a Man In The Mirror-ral. Meg kell hagyni tényleg ez volt a legjobb produkciója, de attól még neki kellett volna hazamennie. A mentorok 2-1 arányban Demest küldték volna haza, de még Ildikó döntésére várnunk kellett, aki 5 percig a nem létező könnyeivel küszködött, majd Demes Tamást küldte haza. (Komolyan ilyen szőke vagy? Simán rábízhattad volna a közönségre a döntést..) Így tehát Lil C maradhatott bent. Ó je..
Az erős idegzetűek ez után átkapcsolhattak a Cool-ra, ahol már meg is kezdődött az After X, azonban én inkább megkíméltem magam még 40 percnyi Keresztes bömböléstől.

0 komment:

Megjegyzés küldése