2011. október 24., hétfő

Társas játék - 1x01-1x02


Nem szeretem a magyar sorozatokat, a Barátok közt, Jóban rosszban és hasonló rémségektől pedig rosszul vagyok. A Társas játékot azonban nem kereskedelmi TV, hanem az HBO csinálta és annyit reklámozták, hogy kíváncsiságból belenéztem, de nem vártam tőle sokat. Aztán arra lettem figyelmes, hogy megfogott és a két rész között sem akartam otthagyni.


Három történet bontakozik ki a sorozatban, amelyek valamilyen szinten kapcsolódnak egymáshoz. Az egyik szál két fiatal, Havas Léna (Martinovics Dorina) és Rényi Dávid (Simon Kornél) bontakozó szerelméről szól, a második történetben a kétgyermekes Béres házaspárral (Balsai Mónika és Thuróczy Szabolcs) ismerkedhetünk meg, a harmadik történet pedig egy okos, de csúnya könyvelő, Lövey Gabi (Pokorni Lia) internetes társkeresési nehézségeivel ismerteti meg a nézőt.

A sorozat a párkapcsolatokra épít és bár a legtöbb fordulatot már előre lehet látni, a karakterek élethűsége miatt elhisszük nekik, hogy ezek megtörténhetnek. A karakterek egyébként jól elkülönülnek, mindegyikünknek meg van a maga személyisége, csak idő kell a megismerésükhöz.


A színészek közül nem mindenki ismert, ami nem probléma, mert már nagyon untam, hogy minden új magyar sikerfilmben/sorozatban ugyanazok szerepelnek. Nekem Pokorni Lia és Simon Kornél alakítása tetszett a legjobban, de a többiek is nagyszerűek.

Ki szeretném emelni a fényképészt, ugyanis a budapesti vágóképek valami gyönyörűek, csak ámultam és bámultam a látványuktól.
Nekem a rajzos főcím is nagyon tetszik, különlegessé teszi a produkciót.

Értékelés: 9/10

2 megjegyzés:

  1. én is nagyon imádom ezt a sorozatot, Pokorni Lia a kedvencem benne, de Őt már régóta imádom. ééés, hamarosan jön a 2. évad. Az HBO GO-n rég nélkül meg lehet majd nézni az első 2 részt, már nem sok van október 6-ig http://redir.ec/tarsasjatek

    VálaszTörlés