2011. október 22., szombat

Person of Interest: 1x01 Pilot

A történetleírásban nem igazán fogott meg bármi is, alapból unalmasnak tartom a nyomozós sorozatokat, tehát eldöntöttem magamban, hogy nem fogok belenézni. Azonban mikor megláttam egy képet, amelyben elég kemény utalás van a Fringe-re, rögtön megváltozott a véleményem, s már töltöttem is a pilotot.



A történetnek két főszereplője van. Egyikük az exkatona, kinek romokban az élete szerelme elvesztése után, s csövesként tengeti napjait. Másikuk pedig a milliárdos, ki munkát ad az imént említett csövesnek. Minden héten csak egy TB-azonosító áll a rendelkezésükre ( egy gép köpi ki mindig), azonban nem lehet tudni, hogy tulajdonosa az elkövető vagy a bajban lévő ember. Ez lesz a mi kis törékeny főszereplőnk feladata, kémkedni utána.


A rész maga nem volt rossz, igazán jó felvezetése egy sorozatnak, s kellő izgalmakat rejtegető, amire azt tudom mondani, szívesen megnézném mit hoznak még ki belőle. Főhősónk múltját látva van még minek kiderülnie, s kíváncsian várom, hogyan játszadoznak az írók ezekkel a számokkal az írók, hogy még a történet is izgalmas maradjon. Számomra most 6/10, maradok. :)


(Egyébként akiknek nem esett volna le, visszautalás van mind a Lost mind a Fringe című sorozatra a részben. A Lostra, amikor egy pár megy az utcán, fölveszi a gépezet, s az ott megjelenő számok kapcsolódnak -fogalmam sincs hogy, soha nem néztem a Lostot-. Fringehez pedig úgy, hogy egy képkockán levelet kapnak Petertől, aki ugye akkor még egy másik idősávban élt és mivel a POI is másik idősávban játszódik ezért Peter egy idősávban volt akkor a sorozattal.)

0 komment:

Megjegyzés küldése