2011. október 2., vasárnap

Grey's Anatomy: elkezdődött a 8. évad

Öröm. Bánat. Békülés. Veszekedés. Dráma. Ez jellemzi a Grey's Anatomy dupla részes évadnyitóját. A nagy többség már kaszálta a sorozatot, mikor rájött, a szereplők körül forgó események jobban izgatják a készítőket, mint az orvoslás. Így az a háttérbe szorult. Főleg a 6. évadtól. Azonban így is van 10 millió ember, akit érdekel a Grace klinika, s nézi. Én is csak azért nem hagytam már abba, mert kíváncsi vagyok mi lesz. És elég sokáig a képernyő előtt maradok, ha igaz, hogy nem ez az utolsó évad. Az már más kérdés, hogy a két főpszereplő nélkül(Meredith Grey,Derek Shepherd) mennyire lesz nézhető a sorozat. Persze ez  még a jövő zenéje.


A történet egy idegen házaspárral kezdődött, ami már alapjában érdekesnek bizonyult, mivel nem szoktuk megismerni a betegeket a baleset bekövetkezte előtt. Persze Meredith monológja kapcsolódott a dologhoz, hiszen a házasságról szólt. Ami meg kapcsolódott hozzá, mivel az ő házas élete is kisiklani látszik. Cristina nála lakik, s együtt gondozzák a kis Zolát. Derek közben Owen segítségével építgeti az álomházat.


April, mint vezetőrezidens elég pocséknak bizonyul, többször is kicsúsznak a dolgok az irányítása alól. De nézzük már el szegénynek, hiszen első nap és mindig is kis szerencsétlen volt. Ellenben a szereplők nagy többségével, Teddy rendkívül boldog, annyira, hogy kedve van tanítani Cristinát. Méghozzá az alapokra, amiket Cristina tehetsége miatt anno átugrott. Azonban mikor behozzák férjét egy rutinműtétre, lefagy a mosoly a képéről, s aggodalom veszi át a helyét.


Mereditht kénytelen kirúgni a főnök, s ezt férje konkrétan leszarja. Azonban Grey nem hajlandó elhagyni a kórházat, majd mikor Zola sorsa is veszélyben forog, megfogja a kicsit és magával viszi.
Owen és Callie egy baleset helyszínére érkeznek, ahol a korábban már említett házaspár egy szakadékban ragad, s a férfinak kéne leamputálni felesége lábát. Azonban ugye a nagy feszültség miatt nem képes megtenni, s Owen fejezi be helyette a munkát. Kár, hogy ezen kívül semmi komolyabb orvoslás nem volt. Legalábbis az első részben.


A második rész nagy kérdése az volt, hova a fenébe tűnt Meredith Grey és Zola? Eközben a többi rezidens(Alex, Cristina, April és Jackson) egy gunthert csinálnak, ami azt jelenti, hogy csak ők négyen csinálhatnak bármit az adott beteggel(aki jelen esetben az amputál lábú nő), s a célja, hogy tudjanak egy csapatként dolgozni. Először Cristina tűnik a fő embernek, majd amikor nyugtatót lövell Karev ujjába, aki attól elájul, Avery veszi át az irányítást.


Közben Henry kikerül a műtőből, teljesen egészségesen, szóval kedves Teddy, aggodalomra semmi ok! Végül Meredith is előkerül, mint kiderült csak időre volt szüksége, mert azzal fenyegetőztek, hogy elveszik tőlük Zolát. Minden hazugságot bevetnek, még Derek is a pártjára áll, azonban ez sem enyhíti meg a szociális munkást, s elviszi a kicsit. Mark,Arizona és Callie rohan, hogy az ő gyerekükkel mi van, persze semmi, s örülnek, hogy tőlük nem foszthatják meg a csöppséget.
Cristina és Owen viszont kibékülni látszanak, s együtt mennek el az abortuszra, ahol az orvos többször is megkérdi Crist, hogy biztos-e a dolgában.


A dupla évadkezdéssel semmi gondom nem volt, olyan Grey's Anatomy-s volt, semmi nagy durranás, de azért volt dráma, izgalom bőven. Így kell elkezdeni egy sorozatot. Tehát ez 7/10, mert azért volt sok űr, nem oda való jelenet, sőt ezt az egészet 45 percben is simán megoldhatták volna, de jó volt ez így is.

0 komment:

Megjegyzés küldése