2011. október 6., csütörtök

House: elkezdődött a 8.évad

Mint mindig, most is rendkívül örültem annak,hogy House-t kiragadták a hétköznapi szituációból, a Princeton Plainsboro-ból, s egészen a börtönig hurcolták. Úgy sejtettem, hogy a 6. évad elején látott Broken-hez hasonló részt láthatunk majd, azonban ez teljesen más volt. És nem volt jó.



Hugh Laurie-nek valahogy most nem jött össze ez az egy-főszereplős rész, hiányoltam a többiek jelenlétét. Történetileg semmi érdekeset nem tudtak kitalálni, a beteg története is hihetetlen unalmas volt. Legalább megismerhettük Dr.Jessica Adams-t, Odette Annable által alakított új segédorvost, akit a részben ki is rúgnak, tehát sejthető, hogy ki veszi szárnyai alá.


A történet annyi volt, hogy House, aki már 8 hónapja a börtönben rohad, kap egy kivételes ajánlatot miszerint, ha jól viselkedik 5 napig, nem kell letöltenie a maradék 4 hónapot, hanem távozhat. Eközben megismerünk egy-két jelentéktelen karaktert, a szobatársat, aki imádja háziállatként tartani a tücsköket. Még egy öregebbebb fickót is, ki megzsarolja dokinkat, hogy az 5 nap alatt 20 vicodint szerezzen neki.


Végül minden jól megy, House eltervez mindent. (Egyébként hihetetlen, hogy a 8. évadban is mennyire meghökkentő tud lenni a személyisége. Pedig azt hinné az ember, hogy már megszokta.) Azonban mikor rájön a beteg bajára, nem engedik neki beadni a gyógyszert, s gumi szobába zárják. Hoppá.


6/10-nél többet nem érdemel ez a rész. Kezdésnek harmat gyenge volt, ha összehasonlítom - az egyébként zseniális - Broken-nel, akkor meg egy semmi. Egyébként ezt a kártyát már kijátszották a készítők. Mármint oké, egy börtön azért nem egy elmegyógyintézet, de mégis a szituáció hasonló: House egy teljesen új környezetben, elzárva a külvilágtól. Reméljük az újoncok segítségével majd följebb tornázza House azt a 6-ost.

0 komment:

Megjegyzés küldése