2011. október 3., hétfő

Criminal Minds - Elkezdődött a 7. évad


Kedvenc profilozóink immár 7. éve elemzik a gyilkosok viselkedését. Nagyon vártam már a visszatérésüket, ami nem sok sorozatról elmondható, főleg nem 6 évad után.

Szándékosan csak a 7x02 után írok kritikát, ugyanis a 7x01-et két mondattal el lehet intézni. Az évadnyitóban ugyanis Doyle lerendezése volt a főszempont. A profilozók 7 hónapon át üldözték Doylet, amíg nem sikerült letartóztatni, de nem szóltak a főnökeiknek, ezért egy bizottsági meghallgatáson kellett részt venniük, ahol felmentették őket. A rész lényege mégis Emily visszahozása volt. Kicsit összecsapottnak éreztem az évadnyitót, mert túl sok eseményt sűrítettek bele. Másfelől viszont örülök, hogy nem húzták tovább ezt a történeti szálat.

A 7x02-ben már egy igazán kegyetlen gyilkost üldöztek. Az elkövető kénsavval kínozta az áldozatait, lecserélte a ruhájukat és egy hajléktalan telepen dobta ki a testüket. A gyilkos személyisége, a nyomozás nagyon tetszett, de Cy családjának vaksága nem tűnik elétszerűnek. Az a férfi hetente háromszor járt hozzájuk és ők mégsem vették észre a benne rejlő szörnyeteget.


Emily megrendezett halálát, visszatérését nem mindenki fogadta szó nélkül. Reid ugyanis nehezményezte, hogy JJ-hez járt hetekig segítségért, de ő eltitkolta előle az igazságot. Az epizód végén úgy tűnt, hogy megértette sz indokokat és megbocsátott.

Összességében egy korrekt kezdést kaptunk és a színvonal sem csökkent jelentősen szerencsére, úgyhogy ez a sorozat biztos marad a hetente nézősök között.


Értékelés: 8/10

0 komment:

Megjegyzés küldése