2013. január 31., csütörtök

Rizzoli & Isles - A 3. évad

A decemberben véget érő 3. évad is hozta azt, amitől megszerettem a sorozatot. Vagyis Jane és Maura közti kémiát, a viccelődéseket és egymás ugratását. A sorozat még mindig egy könnyed nyomozós széria, amit azok is könnyedén fogyaszthatnak, akik egyébként nincsenek oda a bűnüldözésért.



A tovább után spoileresen folytatom!

Ebben az évadban nem volt átívelő szál, Hoy-t sem került elő és szerencsére nyomozóink sem voltak érdekeltek a gyilkosságokban. Igazából a 3. évad bebizonyította azt, hogy a sorozat szimplán gyilkosságokkal és magánéleti szálakkal is vígan elvan. A 2. évad végi elég gyenge cliffhangert elég hamar feloldották, így Jane és Maura újra jó barátok  lettek és minden mehetett tovább úgy, ahogy eddig.

A Rizzoli famíliának kijutott ebben az évadban, szinte mindenki kapott külön magánéleti szálat. Kezdjük azzal, hogy felbukkant Tommy exe és egyben Jane apjának ex-menyasszonya azzal, hogy terhes, de nem tudja, hogy Tommy vagy Rizzoli apuka a pici apja. Természetesen a család segíti a lányt, aki átmenetileg a Rizzoli famíliára bízza a babát, akiről végül kiderül, hogy Tommy gyereke.


Maura az apja után rátalált az anyjára is, de a kapcsolatuk közel sem mondható felhőtlennek, mivel a nőnek már saját családja van és nem számított Maura felbukkanására. Az évadzáróban javulni látszott a kapcsolatuk, Maura még az egyik veséjét is oda fogja adni a féltestvérének. Erre a csavarra abszolút lehetett számítani, de nekem nem tetszett, hogy Maura ilyen hamar beadta a derekát, ugyanis az anyja csak a vese miatt közeledett felé.

Az évadban újra felbukkant Casey, aki visszatért a frontról  Jane tudta nélkül, aminek az az oka, hogy gerincsérülést szenvedett és nagyon nehezen tud járni. Emiatt egy nagyon kockázatos műtét mellett dönt, ami vagy sikerül és újra együtt lehet Jane-nel, vagy nem és örökre lebénul. Az operációra még nem került sor, de nekem úgy tűnt, hogy Jane végül elengedi a férfit.

Értékelés: 7/10
Akinek eddig tetszett a sorozat, annak a 3. évad is fog, mert hozta az elvárt színvonalat minden téren. A szereplők közül Frost és Korsak is "felnőttek" Jane és Maura mellé a poénkodásban, így még élvezhetőbbek a nyomozások. A 3. évad végén nem kaptunk cliffhangert, de annyira nem is hiányzott és ennek ellenére is várom a 4. évadot.

0 komment:

Megjegyzés küldése