2013. február 4., hétfő

Private Practice - Vége a sorozatnak

6 évad után elbúcsúzott a nézőktől a Private Practice, amely Addison köré épült és szerencsére az ABC nem várta meg, amíg a színésznő hagyja ott a sorozatot. Az utolsó évadra megváltoztatták a koncepciót és minden részben másik szereplőt állította a középpontba. Ez a megoldás nekem nem tetszett, de úgy ahogy minden szereplő megkapta a lezárást.




A tovább után spoileresen folytatom!

A záró évad nekem nem indult rózsásan, mert kiírták Pete-t, aki a kedvenc szereplőm volt és igazából most sem értem, hogy az előző évad eseményei fényében erre mi szükség volt. Pete nélkül Violet karaktere teljesen súlytalanná vált és csak tengődött, a fináléra azonban megírta legújabb regényét, amelynek címe Private Practice. 

Cooperéknek megszülettek a hármasikreik, akik nem kis gondot okoztak a családnak és a terhesség alatt Charlotte-nak. A babák hatására Charlotte -ból aggódó anyuka lett és erre senki ne számított, főleg, hogy a terhesség elején még nagyon nem akarta a kicsiket. 



Amelia megtalálta a boldogságot az újonnan behozott James mellett, akire igazából nem sok szükség volt, mert más jelenetekben nem is szerepelt. Egy kicsit jobban is megismertethették volna a szereplőt velünk, hogy még jobban drukkoljunk nekik. Sheldonra is rátalált a szerelem egy rákos nő személyében, bár én őt Amelia mellett is el tudtam volna képzelni, de még mindig az ő történeti szálaik kötöttek le a legjobban az évad során.  

Szegény Sam is jellegtelenné vált az Addisonnal történő szakítása után, a valóságshow-s rész nagyon gyengére sikerült, de amit vele a fináléban műveltek az már viccnek is rossz volt. Nagy nehezen összejött a nővérrel, de Shonda csavart egyet a dolgokon és 2 év után visszahozta Naomit. Ezzel nem lett volna baj, végül is Addison legjobb barátnője, természetes, hogy megjelenik az esküvőn, de a hiper gyors egymásra találásuk nem volt hiteles. Ráadásul mindezt megspékelték egy terhességgel is, amikor már mindketten bőven nagyszülők.

A végére hagytam Addisont, aki a fináléban hozzáment Jake-hez, mondjuk az esküvőt vagy 5 perc alatt lerendezték, mert nem ez volt a fő esemény a sorozat utolsó részében. Örülök, hogy Addison megkapta Henryt, így a tavalyi szenvedés a gyerekért legalább nem feleslegesen volt.

Értékelés: 6/10
Az évad bővelkedett a felesleges részekben, amelyek nélkül bőven le lehetett volna zárni a sorozatot, de az utolsó 3-4 epizód tényleg jóra sikerült és mindenki rendes lezárást kapott. Mondjuk hazudnék, ha azt mondanám, hogy hiányozni fog a sorozat, de remélem Addison és Amelia karakterét még viszontlátjuk a Grey's Anatomy-ban. 

0 komment:

Megjegyzés küldése