2013. január 20., vasárnap

Pitch Perfect (2012)

Sok ígéretes film nem jut el a magyar mozikba, így ez sem, viszont szerencsére nem kell már a mozira várnunk, hanem megnézhetjük azt, ami érdekel minket az internetnek hála. Több helyen is pozitívan nyilatkoztak a filmről, az énekes, táncos tematikával pedig engem mindig meg lehet venni. Sok hasonló jellegű filmet láttam már, ezért sokat nem vártam tőle, csak jól akartam szórakozni.


A film Mickey Rapkin azonos című könyve alapján készült és a capella csapatok versengéséről  szól alapvetően. A film  elején a Bellas nevezetű kórus csúnyán leég egy versenyen, ezért a következő tanévben új tagokat kell toborozniuk. Így kerül a képbe az elsős Bella (Anna Kendrick), aki még az egyetemre sem szeretett volna beiratkozni, ugyanis inkább L.A.-be ment volna DJ-ként szerencsét próbálni. A lány egy véletlen folytán lesz Bellas tag, miközben az iskolai rádiónál is dolgozik gyakornokként egy másik elsőssel, Jess-szel (Skyler Astin) A Bellas nagy riválisa  a Treblemakers, aminek Jesse a tagja, a bontakozó szerelmüket a Bellas vezetője, Aubrey (Anna Camp) nem nézi jó szemmel. Sőt egyenesen eltiltja a lányokat a rivális csapat fiúitól.

A film alapja a zene és azon belül is az a capella, amely egy igen nehéz műfaj mégsem foglalkoztak vele még filmekben, ezért nagyon örülök a felbukkanásának. A Treblemakers számai kifejezetten erősek voltak, nagyon hozzájuk illő dalokat találtak nekik. Ezzel szemben a Bellas dalai unalmasak voltak, persze ez a filmvégi sikerhez is kellett, de folyton ugyanolyan stílusú ősrégi számokat nyomtak. Ez nekem kicsit levon az összértékből, de még így is a zene a legerősebb része a filmnek.
Történetben ugyanis ez sem tudott újat mutatni a hasonló jellegű zenés/táncos filmekhez képest. Ezt kicsit sajnálom, mert ezekben a történetekben több van, mint egy szerelmi szál és egy verseny megnyerése.

A karakterek színes palettát mutattak a melegtől, a dagiig volt minden, de mégsem tudtak kibontakozni, így Aubrey sikítozását és nyavajgását nézhettük minden második jelenetben. Kevés olyan visszataszító és idegesítő karakter van filmekben, mint az övé. A hányásos jelenetekre meg semmi szükség nem volt. A színészek elfogadhatóan alakítottak, nekem meglepetés volt például Anna Kendrick kifejezetten jó hangja.

Értékelés: 6/10
Mindent összevetve nézhető a film, de a kritikák alapján jobbra számítottam. Mély nyomokat nem hagyott bennem az alkotás, a zenéken kívül és az a capella jelenléte mindenképpen üdvözítő.

0 komment:

Megjegyzés küldése