2013. január 12., szombat

Deception - 1x01 Pilot

Megkezdődött a 2013-as midseason és ennek első darabjaként megtekintettem a Deception első részét. Ez az a sorozat, amit a The Killinghez és a Revenge-hez is hasonlítottak. A pilot alapján viszont azt kell, hogy mondja, nem hasonlít egyikre sem, főleg minőségileg nem.

Az alapsztori egyébként annyi, hogy egy nyomozónő beépül abba a családba, ahol felnőtt, miután gyerekkori a barátnőjét valaki megöli . Elmegy a lány temetésére és a család a viszontlátás örömére azonnal befogadja a házába és még munkát is adnak neki. Teljesen életszagú. Az a baj, hogy a pilotban nem ez volt az egyetlen elem, ami azonnal klappolt a történet szerint, de a valóságtól igen távol áll.



Ahogy már említettem a sorozatnak kevés köze van a fent említett szériákhoz, mivel sokkal szappanosabb az egész. Már a pilotban lehet látni, hogy a nyomozónő az egyik testvérrel fog kavarni, miközben majd az FBI-os e féltékenykedik. Ráadásul ellőtték az egyik legnagyobb klisét is azzal, hogy kiderült Mia nem anya nem az, akinek hiszi. Nos, ilyeneket a brazil/mexikói szappanoperákban lehet látni, úgyhogy hasonlóan klisés, szappanos folytatásra számítok.

Ennek ellenére a Deception abszolút nézhető, csak megfelelően kell hozzáállni a sztorihoz. Kikapcsolódásnak vagy éppen guilty pleasure-nek nagyon is jó lehet, de messze nem való mindenkinek és a nézettséget elnézve az amerikaiakat sem győzte meg teljes mértékben.

A színészekre nem lehet panasz, mert jól játszanak és a sorozatrajongók számára ismerős arcok is akadnak bőven. A legidősebb testvért Tate Donovan alakítja, aki sok sorozatban feltűnt már, többek között a Jóbarátokban, a Narancsvidékben, A hatalom hálójában vagy éppen az Ally McBeal című szériákban. A Miát játszó Ella Rae Peck a Gossip Girl 5. évadból lehet ismerős. A középső testvér szerepét Wes Brown kapta meg, aki feltűnt már a Hart of Dixie-ben vagy a 90210-ben. A nyomozónőt alakító Meagan Good is feltűnt 1-1 epizód erjéig a Doktor House-ban, a Döglött aktákban, a Kaliforgiában pedig több részben is szerepelt.

Értékelés: 5/10
A leírt negatívumok miatt kapja ezt a pontszámot, de egyenlőre maradok. Sajnos az átívelő szálas, krimi-szappannal engem meg lehet venni, és a készítők ígéret szerint az évad végén kiderül a gyilkos kiléte, úgyhogy azt mát mindenképpen megvárom.

0 komment:

Megjegyzés küldése