2013. január 10., csütörtök

Jön a Downton Abbey!

A Downton Abbey az angolok egyik legsikeresebb sorozata, amely olyan díjakat zsebelt be, mint a Golden Globe, vagy az Emmy. A sorozat 3. évada nemrég debütált Amerikában a PBS csatornán és amerikai sorozatokat megszégyenítő nézettséget ért el a csatornán.



A sorozat Yorkshire megyében játszódik a Downton Abbey nevezetű birtokon. A széria 1912-ben kezdődik, pontosabban a Titanic elsüllyedésének másnapján. A történet főszereplői a nagybirtok tulajdonosai, a Crawley család és személyzete. Az évadok alatt végignézhetjük, hogy hogyan befolyásolják a család életét a nagy történelmi események.

Február 10-től itthon is megtekinthető lesz a sorozat a Story4-nek köszönhetően. Mindegyik évad mindössze 8 részből áll, ezért van arra esély, hogy mindhármat levetítse a csatorna.
A pilotról ugyan nem írtam, de már belekezdtem a sorozatba és nagyon tetszik a hamisítatlan angol  környezet, a lassú történetvezetés, Maggie Smith játéka és még az angol akcentust is imádom. A sorozatról bővebben az 1. évad megnézése után fogok nyilatkozni és hiába jön februárban a hazai képernyőkre, én maradok az angol verziónál.

0 komment:

Megjegyzés küldése