2013. január 6., vasárnap

Revenge - A 2. évad a téli szünetig

A Revenge készítői valamit nagyon jól csinálnak, mert a sorozat nézettsége nőtt az 1. évadhoz képest és én is kitartok mellette, pedig a minőség jócskán csökkent. Nagyon átalakult a sorozat tavalyhoz képest, már nincs benne olyan fő szál, mint tavaly Emily bosszúja és ez nekem nagyon hiányzik. Nem áll össze úgy a sorozat történet, nem látom merre tartunk és sok a felesleges szereplő.



A 2. évadban mindenki bosszúra szomjazik, az új szereplő, egy régi szereplő a múltja miatt és most már a Porter testvérek is. Apropó Porterék, szegényekkel már nagyon nem tudnak mit kezdeni, szinte csak dísznek vannak a sorozatban. A Jack-Amanda szál kifulladt, sokkal többet már nem tudnak kihozni belőle, és ugyanígy járt Declan és Charlotte is. Charlotte konkrétan alig szerepelt és a gyógyszerfüggősége is elfelejtődött.

A tovább mögött spoileresen folytatom!




Egy nagyobb gonosz behozása a képbe teljesen megváltoztatta a dolgokat és az eddigi gonoszok már nem is annyira rosszak és nem egyértelmű, hogy Emilynek kit is kéne legyűrnie. Conrad és Victoria esetében "könnyű" dolga volt, mert ott laktak a szomszédban, viszont az Initiative fejeseiről nem sokat tudunk eddig. A szervezet elleni küzdelem pedig nagyon emlékeztet a Nikitára és ez nem feltétlenül  a legjobb irány. Ez a sorozat teljesen másként indult, de a készítők nem gondolkodtak eléggé előre és már tavaly feltettem azt  a kérdést, hogy mi lesz a Graysonok legyőzése után. Nos, úgy tűnik kaptunk egy nagyobb gonoszt, de már nem a bosszú van a középpontban, hanem a szappan. Igazából sok minden nem is történik a sorozatban, 10 mondatban el lehetne mondani a 2. évad eddigi eseményeit, ami szomorú. Kicsit úgy érzem, hogy az alkotók kivárásra játszanak és megnézik, hogy hogyan alakul a nézettség.


Emily kapott egy új pasit Aiden személyében, aki sokkal tökösebb, mint  a másik kettő együttvéve. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a kapcsolatukkal és meddig húzza Aiden a sorozatban, mert a jelenlétével kicsit háttérbe szorult a szerelmi háromszög. Helyettük kaptunk egy újabbat, méghozzá Nolan főszereplésével. Megjelent ugyanis az ex-szeretője a színen, miközben összeszűrte a levet a csinos titkárnőjével. Nolan egyébként még mindig  a legjobb karakter még akkor is, ha már nem kap annyi frappáns egysorost, mint tavaly.
Daniel és Ashley kapcsolata közben tönkrement, miután fény derült a lány hűtlenségére, ráadásul Conraddal csalta meg a lány. Ashley múltja is érdekes a múltban játszódó epizód alapján, kíváncsi vagyok, hogy ezzel mit kezdenek a későbbiekben, egyáltalán előkerül-e még.
Daniel változása üdvözítő, már nem csak báb, hanem egy erős személyiséggel rendelkező valaki, aki nem hagyja magát olyan könnyen rángatni. Persze így is átverik úton-útfélen, de a változás akkor is pozitív és ki tudja, talán részek/évadok múlva már ő lesz az egyik fő cselszövő.

Értékelés: 6/10
Nem egyszerű pontozni egy olyan sorozatot, amelyet tavaly nyáron az évad egyik legjobb újoncának kiáltottam ki, de a folytatás mégsem annyira jó. Ettől függetlenül azon kevés sorozat közé sorolható, amellyel teljesen képben vagyok és még azt sem mondhatom, hogy untam. Más lett a Revenge, így is abszolút a nézősök között van, de valamilyen irányt, főszálat jó lenne, ha hamarosan felvázolnának.


3 megjegyzés:

  1. németh györgy:
    Most, a 2x10 (Power) epizódot megnézve, értékelés: 8/10! Az elején úgy éreztem a Revenge (TV series) alkotói erőlködve, szuszogva próbálnak összetákolni valamilyen túl kényelmes „bosszú” filmet! Most, a 2x10 megnézése után, meglepve tapasztaltam, hogy a sorozat egyre nagyobb tüzet gyújtva - a közepes szintű bölcselkedéseket is beleértve – nagyon jó, izgalmas alkotássá kezd alakulni. Úgy gondolom, bizonyos feltételek mellett mindenképpen ad valamit, amitől erősebb az ember, megnézésre ajánlom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is fejlődést mutatott a 2x10-es rész, mindenképpen az évad legjobbja. Végre ismét volt bosszú a részben, de az 1. évad nekem még mindig jobban tetszik. Szerintem ott jobban tudták, hogy merre haladnak, mint most.

      Törlés
    2. németh györgy
      A Bosszú (Revenge) TV sorozat második évadának vége felé úgy érzem, sok új szállal és kevés unalmas töltelékkel nem gyengült el inkább javult ez az évad, jobban sikerült, mint az első. Mike Kelley-nek jó szeme volt ehhez a sorozathoz. Igaz a művészi révület hiányzik a sorozatból, de valójában ez nem is elvárás egy ilyen műnél. Most a második évad végére megismerhettük, megszokhattuk Emily Thorne bosszúállónk világát és könnyebben elfogadjuk Mike Kelley forgatókönyvíró koncepcióját: nem baj, ha két sírt kell ásni, akkor is bosszút kell állni (a Confucius-i intelem helyett a bosszúra szavaz). A sorozatban a titkos és a nyílt bosszú-háború folytatódik, de hogy ebben a háborúban csak harcolni lehet, vagy szeretni is ez majd a harmadik évadban - gondolom - kiderül. Mindenesetre a deformált sorozatok világában a Bosszú jó iparos munka, nézhető sorozat és remélem, Mike Kelley kiválása nem okoz benne nagy kárt!

      Törlés