2013. augusztus 2., péntek

Unforgettable - Elkezdődött a 2. évad

A tavalyi upfronts-kor kaszálták a sorozatot, majd később visszavonta a CBS azt és nyárra berendelte a 2. szezont. Az új évad új felállást is hozott, vagyis rebootolták a sorozatot. Természetesen Carrie és Al maradtak, na meg a boncolós nő, de a többiektől búcsút kellett vennünk. Alapvetően nem szeretem ezt a megoldást, de ebben az esetben jól "eladták" az új helyszínt, szereplőket. Al és Carrie ugyanis egy mindennel felszerelt, modern környezetbe kerültek a lerobbant queens-i rendőrőrsről és ezentúl kiemelt bűnügyeket fognak megoldani.Hiába azonban az új helyszín, ha a részek minősége a régi. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy az Unforgettable egy rossz sorozat, csupán csak nem kiemelkedő. Nem tudnak fajsúlyos ügyeket behozni, legalábbis eddig nem tudtak és Carrie képessége is súlytalanná vált az 1. évad során. Persze még mindig emlékszik mindenre, de már kezd kicsit nevetségessé válni, hogy mindenki próbára teszi ezt random dátumok megkérdezésével. Ráadásul a 2x01-ben olyan dolgokra emlékezett vissza, amelyeket egy átlagos rendőrnek is simán észre kellett volna vennie.


Az évad első részében egyébként egy emberrabláson dolgoztak, amely egy érdekesnek tűnő epizódnak indult, de az utolsó negyedórával tönkretették az egészet. Lehetett sejteni az elejétől kezdve, hogy a túsztárgyaló pasi nem olyan ártatlan, de megtenni az egyik fő bűnösnek nagyon átlátszó volt. Nem értem, hogy miért nem tudnak nagyobb csavarokat  vagy másfelől megközelíteni az ügyeket, mert ez így kevés.Az átívelő szálat, vagyis Rachel meggyilkolását pedig már rég le kellett volna zárniuk. Az 1. évadban nagyon vártam, hogy megoldják végre, de nem sikerült és ezért nagy kár. Ráadásul nem igazán foglalkoznak vele, csal megemlítik pár részenként a dolgot és Carrie szenved, hogy sosem fogják már megtalálni a nővre gyilkosát. Nem tudom meddig húzzák még ezt, de jó lenne, ha minél hamarabb fény derülne az igazságra és továbbléphetnénk.


Értékelés: 5/10
Többet vártam az új évadtól, nyugodtan húzhattak volna valami merészebbet az írók, sok veszítenivalójuk szerintem  nincs. Kaszálni nem fogom, mert nyári sorozatnak elmegy és hátha javulni fog az évad során, mondjuk erre már a pilot óta várok és eddig semmi jeltét nem láttam ennek, de ki tudja.

0 komment:

Megjegyzés küldése