2013. augusztus 28., szerda

Breaking Bad - Mi lesz a vége?

Már csak 5 epizód van hátra a nagy sikerű televíziós drámából, s az internet tele van találgatásokkal, hogyan fogják lezárni a Breaking Bad-et. A sorozat készítője, Vince Gilligan annyit elárult, hogy semmi nem marad lezáratlanul, minden kérdésre választ fog adni. A tovább mögött ti is megnézhetitek, milyen teóriák születtek. Csak saját elelősségre, a cikk erősen spoileres!




A szín-elmélet


Mint ahogy az a képen is látható, a szereplőknek részre le van bontva, ki milyen színű ruhát viselt. Érsekesség, hogy Walternek és Jesse-nek is egyre sötétebb darabjai vannak, ahogy egyre jobban belebonyolódnak a meth-bizniszbe. Azonban ez nem ilyen egyszerű, hiszen minden színnek sajátos jelentősége van. A sárga például azt jelentik, hogy egy komoly döntést hoznak, például Walt, mielőtt megölte Krazy-8-t. A zöld ruha kapzsiságra utal, a fehér tehetetlenségre (Walter rákja), a bézs pedig Walt korábbi, hátrahagyott életére utal.
A teóriát alátámasztja még a híres rózsaszín maci, vagy Marie lila-mániája, vagyis ha ő nem lilát horda, valami nagyobb változás fog bekövetkezni. Skyler-höz a kék áll a legközelebb, Jesse-hez a piros, s ezt a neveik is jól ábrázolják: Walter White, Skyler White, Jesse Pinkman (piros+fehér).

A Hamlet-elmélet

A félévad-nyitóban láthattuk, hogy Jesse-ből egy roncs lett, teljesen elhagyta őt az élet. Eszerint a teória szerint Jesse megbosszulja Waltnak Mike halálát. Szerepet kap majd méreg, egy kis ricin és végül mindenki meghal. Na de nem az kapja a mérget, akinek azt szánják. Talán Skyler issza meg ennek a levét?

A vadász&áldozat-elmélet 



Valószínűleg már sokaknak feltűnt, vagy olvasták, hogy Walter mindig felveszi az áldozatai szokásait. Krazy-8 mindig levágatta kenyér szélét, halála után már Walt is úgy ette. Mike mindig jéggel kérte a whiskey-t, Walt előtte simán itta, utána már ő is jéggel. Gus - bár ezt nem láthatta Walter - törölközőt terített a térde alá, mielőtt meghánytatta magát, az 5. évadban már Walter is ezt tette. És mi volt a flashforwardban? Walter kirakta magának baconból az 52-es számot születésnapján (Skyler szokása) és egy nagy, sötétzöld kabátot viselt, pont olyat, amilyen Jesse-nek is van.

A csehovi fegyverek

A sok fegyvert, amiket az utóbbi időben mutattak nekünk, nemsokára használni is kell. Ott van a ricin, a fegyver  flashforward-ból. Ez inkább csak tény, mint egy elmélet.

Az Ozymandiás-elmélet



Az AMC nemrég közzétett egy videót, amelyben Bryan Cranston színész az Ozymandias-t olvassa, melynek lényege, hogy mindegy, milyen erős vagy, mekkora ego-d, milyen ambíciózus vagy, vagy hogy mennyi pénzed van, mert a halál úgyis elveszi mindezt tőled. Szóval mit jelenthet ez Waltnak? Mint ahogy azt láthattuk az egyik flashforwardban, a háza üres, nincs már ott semmi, a családja sem. S ha meghaltak - akár Walt akaratából, akár anélkül - akkor mi értelme volt mindezen keresztülmenni? Hiszen kezdetben azért vágott bele az egész drogbizniszbe, hogy legyen a családjának elég pénze, s tudjanak boldogulni nélküle is.

Kutyaszorítóban-elmélet

Eszerint a sorozat vége egy Tarantino-film átértelmezése lenne, azonban ez inkább csak vicc és szerencsére nem sok esély van ennek bekövetkezésére. Azonban a rajongók elég elvetemülten beleásták magukat a dologba:

Ti mit gondoltok, hogyan fog végződni a Breaking Bad?

0 komment:

Megjegyzés küldése