2013. augusztus 14., szerda

Gyakornokok (The Intership)

Vince Vaughn és Owen Wilson az Ünneprontók ünnepe után ismét együtt szerepelnek egy vígjátékban. A páros még mindig jól működik, viszont az elmúlt években ők sem lettek fiatalabbak és azt hiszem lassan kiöregszenek a hasonló kaliberű  limonádé filmekből.



A Gyakornokok két negyvenes éveikben járó férfi, Nick (Owen Wilson) és Billy (Vince Vaughn) kalandjairól szól, akik eredetileg órákat adnak el. Az állásuk elvesztése után az a zseniális ötletük támad, hogy jelentkeznek gyakornoknak a világ legjobb munkahelyére, a Google-hoz. A számítástechnikához egyáltalán nem értenek, az állás kedvéért pedig egy egyetem online kurzusára is beiratkoznak, a dumájuknak köszönhetően pedig bekerülnek a programba. Megérkezvén a Google-hoz szembesülnek azzal, hogy mi vár rájuk, ugyanis fele annyi idős diákok közül kell csapattagokat választaniuk és versenyezni az álomállásért a többiekkel. Nagy nehezen összeáll a minden klisét felvonultató csapatuk, egy fiúk terén még tapasztalatlan lány, egy kocka srác és egy anyuci kedvence ázsiai fiú. Természetesen a törtető srác sem maradhat ki a filmből, aki bármi áron nyerni akar, semmilyen eszköztől nem riad vissza és sokszor borsot tör gyakornokaink orra alá.


A fiatalok mindent tudnak a programozásról, műszaki dolgokról, míg hőseink csak  bulizásban,  piálásban és a dumájukban jeleskednek és ezeknek a segítségével próbálják meg összekovácsolni a csapatot. Nyilvánvaló a film vége és a szerelmi szál alakulása, amit belecsempésztek. Nem feltétlenül kellett ez a filmbe, de nem ezen van a hangsúly, így a főszáltól sem veszi el az időt. Na, nem mintha akkora izgalmakat rejtegetett magában, hogy attól sajnáltam volna az időt, egészen egyszerűen ennyi romantika pont elég volt ebbe a filmbe.

A film megnézése után kicsi olyan érzésem volt, hogy nem csak egy romantikus vígjátékot láttam, hanem a Google image filmjét is egyben. A Google-nál dolgozni ugyanis jó, mert a büfében ingyen kapják a reggelit, csúszdával csúsznak le az első emeletről, nem is beszélve a pihenőszobáról, szaunáról és a technikai kütyükről. Ez tehát az álom munkahely, ahova mindenki be akar kerülni. Komolyan érdekelne, hogy hogyan működnek a dolgok a cégnél a valóságban, mert a film megnézéséig nem gondoltam volna, hogy szükségük van bármiféle image javításra.

A színészek teljesítményéről teljesen felesleges bármit is írni, mert Owen Wilsont és Vince Vaugnhn-t sosem a nagyszerű játékukért szerettük és hozzák is a tőlük elvárt szintet. Rose Byrne-t viszont kicsit sajnálom, mert sokkal többre képes, mint amit ebben a filmben is mutatott. De sajnos hiába nagyon tehetséges valaki, ha nem kap a tehetségének megfelelő ajánlatokat.

Értékelés: 6/10
Nyári limonádénak tökéletes, viszont a történet kiszámíthatósága miatt nem tudok magasabb pontszámot adni a filmnek. A srácok poénjain lehet nevetni, de önmagában nekem ez kevés és a Gyakornokok másban nem jeleskedik.

0 komment:

Megjegyzés küldése