2013. augusztus 13., kedd

Breaking Bad-folytatódott az 5. évad

Véget ért a várakozás az évtized legnépszerűbb sorozatára, végre valahára visszatért a Breaking Bad a várva várt befejező részekkel. Nem új évad kezdődött - hiába kerestek sokan rá a Breaking Bad hatodik évadára - csak a félbevágott ötödik évad folytatódott új részekkel. Az internet már tele van találgatásokkal, milyen nagy fordulat várható még, mi lesz az évadzáróban, ki marad életben, satöbbi. Egy biztos: a sorozat továbbra is rendkívül sikeres, 5.9 milliós nézettséggel tért vissza a képernyőre. A tovább mögött spoileresen folytatom...







Az epizód megint egy flashforwarddal kezdődött, ismét a jövőbeni 52 éves Walt-ot követhettük 2 percen keresztül. Visszatért régi otthonukba, ami lássuk be, látott már szebb napokat is. Teljesen szét volt rombolva, bútor már sehol és az egyik falon sárga graffiti-vel a HEISENBERG felirat virított. Kint az anno medence által funkcionált mélyedésben most tinédzserek gördeszkáztak. Sok párbeszéd nem hangzott el a jelentben, összesen mikor Walter meglátta szomszédjár Carolt, köszönt neki. A nő döbbenetében/rémületében elejtette a bevásárló szatyrát és úgy meredt régi szomszédjára, mintha ufo-t látna.



Majd visszatérünk a jelenbe, oda ahol az előző rész véget ért. Hank a naplóval együtt hazasiet, és el is kezd otthon kutakodni, töprengeni, s lassan összeáll neki a kép. Eközben Walter és Skyler az autómosóban dolgoznak, mikor megjelenik Lydia, aki Walt segítségét kéri, mert a drog minősége egyre csak romlik. Azonban a férfi kijelenti, hogy ő már végzett ezzel, nem fog visszatérni.
Jesse depressziós korszakát éli, pénzt osztogat, meg persze betép a 2 őrült barátjával. Tudja, hogy Walter megölte Mike-ot, hiába tagadja a férfi. Egyébként az a jelenet valami hihetetlen ütős volt. Nem csak Bryan Cranston játéka - hiszen azt eddig is tudtuk, hogy lenyűgöző - de hogy Walter is ilyen komoly fejjel képes hazudni annak, akivel annyi mindenen mentek keresztül. Hihetetlne még mindig, hogy így meg tud változni valaki.



Végül (mint, ahogy azt sejteni lehetett) Hank rájön, hogy tényleg Walter Heisenberg. Azonban azt nem gondoltuk, hogy Walter is tudja ezt. El is egy hozzá, s egy remek párbeszédet látunk, mielőtt vége lesz a résznek. Walter tetteti, hogy ő nem tud semmiről, s elárulja, hogy a rákja is visszatért. Hank azonban egy óriási öklössel nyugtázza rokona hazugságait. Így ez a rész is egy drámai befejezéssel zárul.
A megmosolyogtató részek most elmaradtak, hiába szerepelt Saul Goodman, a fő mókamester és Jesse két barátja, Skinny Pete és Badger. Persze ha nevetni szeretnénk, akkor inkább nézzünk komédiát, mert a Breaking Bad eléggé messze áll a dologtól. Csodálatos 9/10-es kezdés volt ez, kíváncsi vagyok mit hoznak még ki ebből.

0 komment:

Megjegyzés küldése