2012. november 24., szombat

Elhunyt Larry Hagman




Tegnap délután elhunyt Larry Hagman a Dallas című sorozat Jockey Ewingja. A 81 éves színész egy dallasi kórházban tért végső nyugalomra, rosszindulatú daganatos betegsége szövődményeinek következtében a családja és a barátai körében - adta hírül a Dallas Morning News című lap. Hagmant torokrákkal diagnosztizálták tavaly, illetve májzsugorral és májrákkal is megküzdött a '90-es években a hosszan tartó alkoholizmusa miatt. Olyan súlyos volt az állapota, hogy 1995-ben új májat kapott, ezután pedig sokat foglalkozott a szervátültetésen áteső emberekkel. 2002-ben járt Magyarországon és ellátogatott a Hungarotransplant központjába.

Akkor így nyilatkozott a Magyar Hírlapnak:
"Sikerült felkutatnom az elhunyt férfi édesanyját, és beszéltem is vele. Nem múlik el úgy egy nap, hogy reggel, borotválkozás közben a tükörbe nézve ne adnék hálát neki. Úgy gondolom, a szervadományozás a halhatatlanság egyik módja. A műtétem után sokkal együtt érzőbb és türelmesebb ember lett belőlem. Lehet persze azt mondani, hogy hetvenéves vagyok, gazdag és sikeres, így nincs okom a sietségre, de komolyan úgy gondolom, hogy egy bizonyos kor után vissza kell adni az életnek, amit kaptunk tőle. A hátralévő éveket a szervátültetés ügyének szeretném szentelni". 
 Forrás: origo.hu

A legnagyobb sikert a Dallas című szériával érte el, amelyben évtizedekig alakította a mindenre elszánt Jockey (JR) Ewingot. A sorozat folytatásában is kapott szerepet, de a 2 évados forgatásokat már nem tudta befejezni. Hagman 6 részben lesz látható a 2. évadban, arról még nincs hír, hogy hogyan oldják meg a távozását. Halála nagy veszteség a sorozatnak és a sorozatokat szeretőknek, mert egy kivételes tehetséget vesztettünk el. Nyugodj  békében Larry Hagman!

0 komment:

Megjegyzés küldése