2011. december 28., szerda

Last Night (2010)

Sok jó film nem jut el sajnos a magyar mozikba, sajnos a  Last Night sem került nálunk bemutatásra. Én is teljesen véletlenül botlottam a filmbe, pedig sokkal jobb annál, minthogy itthon ne nagyon tudjunk a létezéséről.


A történet nem bonyolult, mégis elgondolkodtató. Egy fiatal házaspár, Joanna (Keira Knightley) és Michael (Sam Worthington) külön töltenek egy éjszakát és ezalatt sok minden történik. Michael vidékre utazik üzleti találkozóra egy csinos kolléganőjével (Eva Mendes), aki már szemet vetett a férfira. Eközben Joanna találkozik  az exével, Alexszel (Guillaume Canet), akinek a létezéséről a férje nem is tud. A kérdés az, hogy ki csal meg kit az este végére?
A válsz az, hogy mindketten megtették. Michael félrelépését tartom a nagyobb bűnnek, mert egy egy éjszakás kalandért tette kockára a házasságát. Joanna és Alex között mindeközben csak pár csók csattant el, mert a nő nem hagyta, hogy más is történjen.

Már az elején világossá vált, hogy Joanna és Michael házassága nem olyan boldog, mint amilyennek mutatják. A film végére számomra teljesen világossá vált, hogy a nő Alexbe szerelmes, de nem meri elhagyni a biztosat a bizonytalan jövőért. A film egyik tanulságát Alex barátja mondta ki, miszerint nem az esküjük tartja össze őket, hanem az együtt töltött évek, amiket nem lehet semmissé tenni. A másik üzenete a filmnek, hogy nem vagyunk őszinték egymással, inkább hazudozunk, titkolózunk, ahogy a házastársak is tették a történetben.


A film nagyon élet közeli, biztosan sokan vannak hasonló helyzetben, hogy nem mernek kilépni egy biztosnak tűnő kapcsolatból a bizonytalanságért, még ha a nagy Őt is szalasztják el. Tetszett, hogy nem happy end lett a vége, ettől az egész csak még életszagúbb.

Keira Knightleyt nem igazán szeretem, mégis nagyon sok filmjét láttam. Szerintem Joannat nagyon hitelesen, jól játszotta el. A férjével megfelelően komor, távolságtartó volt, Alexszel pedig felszabadult és szenvedélyes. Sam Worthington alakítása azonban nekem csalódást okozott, mindig ugyanaz az arckifejezés volt az arcán.

Összességében ez egy nagyon jó, tanulságos film. Ajánlom mindenkinek!

Értékelés: 9/10

0 komment:

Megjegyzés küldése