2011. december 9., péntek

Desperate Housewives - A 8. évad felénél


Szeretném úgy nézni a sorozatot, hogy nem vagyok tisztában az utolsó évad tényével. Teljesen másképp értelmezem így sajnos a dolgokat, mert tisztában vagyok vele, hogy az évad végére minden helyrejön. Lássuk, mi történt az utolsó évad eddig leadott epizódjaiban!

Susan festménye ugyan felért egy beismerő vallomással, de Chuck balesetével/halálával szerintem a rendőrség a gyilkosságról semmit nem fog megtudni. Chuck balesete és a tény, hogy így nem derül ki semmi a történtekről pont olyan, mint Carlos nagymamájának balesete volt.
A kihallgatások alkalmával azért elkövették az írók azt a hibát, hogy Gaby azt mondta nem ismeri a férfit. De pont Chuck volt az, akit le kellett rázniuk a férfi kocsijának eltüntetésekor. Tehát nem kellett sok ész hozzá, hogy rájöjjön, Gaby hazudik.


Carlos alkoholizmusa szerintem nagyon erőltetett. Ezt már egyszer eljátszották Bree esetében, sőt most ő is újra elkezdett inni. Két alkoholista egy sorozatban sok és fölösleges.
Bree karaktere úgy érzem kifulladt, már nem akarnak mellé egy újabb pasit berakni, ezért most ő áll a dráma középpontjában. Titkolózott a barátai előtt, amit ők nem tudnak neki megbocsájtani, ezért teljesen magára maradt. Az év utolsó részének zárójelenetében egy pisztollyal a kezében ül egy hotelszobában. Nem hiszem, hogy öngyilkos lesz, mert azzal Mary Alice sorsát ismételnék meg. Ezt meg ők sem szeretnék remélhetőleg.
Susan úgy tűnik egy időre New York-ba költözik, hogy távol legyen a Lilaakác köztől és azegész gyilkosság problémától. Még mindig ő az, aki nem tud ezzel a dologgal mit kezdeni, segítségre lenne szüksége, de nem mondhatja el az igazat senkinek.
Lynette meg nem hagyja nyugton Tomot és az új barátnőjét, nem tudja elfogadni a házassága végét. Rávette a férfit, hogy ne utazzon el Párizsba az igazság feltárásával. A logikát nem nagyon látom benne, de biztos bennem van a hiba. Miért ne utazhatna el Tom attól, hogy Lynette bűnrészes?
Rennee karaktere pedig szerintem még mindig felesleges, nem tudnak vele mit kezdeni.
A feleségek ugyan jelenleg nem beszélnek egymással a történtek miatt, de véleményem szerint Chuck balesete majd újra összehozza őket.


Őszintén szólva kicsit csalódott vagyok a befejező évad színvonalát tekintve. Túl sok csavart ismételnek az írók, a gyerekek sehol sincsenek egyik családnál sem, a titokzatos levélíróról meg az első levél óta nem tudtunk meg semmit. Egy zsaroló esetében ez elég valószínűtlen. Azért remélem összekapják magukat az írók a hátralévő részekre.

Értékelés: 6/10

0 komment:

Megjegyzés küldése