2011. december 29., csütörtök

Body of Proof - Másfél évad után

A pilot óta nem írtam a Body of Proof-ról, ezért most megteszem. Lássuk mennyire változott az összkép az 1. rész óta!

Az ügyekre nem érdemes nagyon szót vesztegetni, mert nem emelkednek ki a hasonló stílusú sorozatok esetei közül. Adott egy haláleset, amit sokáig csűrnek-csavarnak, de a végén mindig megoldják őket.
A sorozatot a magánélet fontossága emeli ki a sima gyilkolós-nyomozós szériák közül. Megan exférje összejön a nő főnökével, így a munkahelyi feszültség nem marad el. Megan lánya, Lace is egyre többször tűnik fel és mindig gondot okoz az édesanyjának. A kettejük kapcsolata egyébként hamarabb rendeződött, mint azt gondoltam volna.



A hullaszállító nő és Peter kapcsolata nem rossz gondolat, kíváncsi vagyok milyen csavarokat szánnak nekünk ezen a téren az alkotók. Az mindenesetre számomra pozitív, hogy ezúttal nem a két főszereplőt hozták össze, remélem a jövőben sem tervezik ezt.

A problémám a sorozattal pont az, hogy az esetekről nem tudtam mit írni. Az elmúlt részekből sem tudnék hirtelen felidézni egyet sem, annyira nem emlékezetesek. Sajnos ezen a téren nem tudnak mit mutatni, pedig a sok ugyanolyan sémára készített széria miatt nem ártana. Megan jelenlétét a tetthelyeken meg nem értem.  Miért kell ott lennie egy bomcmesternek a gyilkossági helyszíneken?


A karakterek közül Megané még mindig kiemelkedik, de már nem viszi annyira a hátán a sorozatot, mint az elején. Nem tudom eldönteni, hogy a többiek fejlődtek-e vagy Dana Delany fogta vissza magát. Talán mindkettő.

A sorozat összességében nézhető, de jól megvagyok nélküle is. Ha nem néznék meg 2-3 részt akkor sem maradnék le a történetben. Nem tudom így hány évad van még a sorozatban, nyilván leginkább ez a nézettségtől függ. Meglátjuk mit hoz a jövő.

Értékelés: 6/10

0 komment:

Megjegyzés küldése