2011. december 11., vasárnap

Gossip Girl - Az 5. évad felénél


Az 5. évad sem hozott sajnos színvonalbeli ugrást, sőt talán gyengébb a sorozat, mint valaha. A szereplők nagy részével nem tudnak mit kezdeni, csak vergődnek. Szerintem a sorozat döglődik, az alábbiakban pedig megindoklom, hogy miért is gondolom így.

Serenanak semmilyen értelmes történetszálat nem tudnak kitalálni. Otthagyta a gyakornoki állását, majd Diane-nek dolgozott, most pedig elvileg Natetel karöltve tönkreteszik a Gossip Girlt. Mindeközben a szerelmi életén siránkozik és szerintem rájött, hogy Dan mellett lenne a helye.

Natet Diane távozása után kinevezték a Spectator igazgatójának, mivel a nagyapjáé az újság. Úgy érzem ő még mindig mellékszereplői státuszban van, nem tudnak neki sem semmi újat kitalálni.
Blair és Chuck szerelmi története tovább bonyolódott. Chuck ugyanis jófiú lett és hajlandó volt lemondani Blairről, hogy a lány álma a mesebeli hercegről stb. valóra válhasson. Azonban Luis elkezdett kavarni és ezt Blairnak nem tetszett, így gondolkodási időt kért. Az utolsó részében végül nagy nehezen kibékült Chuck és Blair, de a boldogságuk egy balesetnek köszönhetően nem tartott sokáig. A balesetben Chuck életveszélyesen megsérült, még nem tudjuk mi lesz vele, de nagy hibát követnének el a kiírásával az írók. A baleset rendezése egyébként nagyon gyengére sikerült. Egy csattanás volt szinte az egész.


A Dan könyve körüli mizériából kialakulhatott volna valami érdekes, ehelyett mindenki megsértődött Danre, így tényleg lonely boy lett belőle. Dan egyébként rájött, hogy szerelmes Blairbe. Még mindig nem értem ezt a történeti szálat, mert Dannek Luis eltűnésével sem lenne semmi esélye. Semmi értelme ennek így, legyenek jó barátok és ennyi.
Ivy/Charlie meg csak nem akar lebukni, habár felbukkant Max New Yorkban és mindent elkövetett ennek érdekében. A lány azonban olyan jól keveri a szálakat, hogy még mindig nem bukott le. Bosszút már nem akar állni, csak egy családot szeretne, de ez unalmas a sorozatot tekintve. Remélem azért hamarosan lebuktatják, mert így már semmi szükség rá.


A Gossip Girl alkotói mostanában túlzásba viszik a drámát, a sorozat lassan átmegy szappanoperába. A történet alakulásából pedig nem úgy tűnik, hogy ezen mostanában akarnának változtatni. Nem fogom elkaszálni, de sürgősen ki kellene találniuk valamit, vagy ezzel az évaddal lezárni a sorozatot.

Értékelés: 4/10

0 komment:

Megjegyzés küldése