2013. szeptember 8., vasárnap

The Good Wife - A negyedik évad

Tavaly a legjobb országos drámának kiáltottam ki a sorozatot és valószínűleg idén is így tennék, ha nem létezne a Scandal. De létezik és nálam leszorította a trónról az évek óta uralkodó The Good Wife-ot. Nagy gondom a negyedik évaddal sem volt, többnyire hozta a tőle megszokott minőséget, nem csoda, hogy még mindig a kritikusok egyik kedvence és rengeteg jelölést kap. Azonban valami mégis hiányzott ahhoz, hogy a legjobb maradjon.



Az évadban szokás szerint több szálon futott a cselekmény, hiszen Peter kampánya nem ért még véget és a Lockhart & Gardner-nél sem volt nyugalom egy percre sem. A céggel kapcsolatos csődeljárást, majd a partneri mizériát is nagyszerűen kezelték az írók, Diane és Will helyében azt hiszem kevesen léptek volna mást, szerencsére nem fordult át a karakterük negatívba és a nem túl népszerű döntéseik ellenére is hitelesek maradtak végig. Spoileresen folytatom!


Cary mesterkedése zseniális volt, ahogy fokozatosan nyerte meg magának az ügyfeleket, majd a negyedéveseket és végül Aliciát is. Cary karaktere nagyon el lett találva, a felbukkanásától kezdve éreztem benne a potenciált és szerencsére az írók mindent megpróbálnak kihozni belőle, amit csak lehetséges. A következő évadtól tehát Aliciáék Willel és új társával fognak vélhetően harcolni az ügyfelekért. Új névadó partnerre van ugyanis szükség, mivel a jelek szerint Diane a Legfelsőbb Bíróságon folytatja a karrierjét.



Peter kampánya hála az égnek befejeződött, már meglehetősen untam a dolgot. Minden a terv szerint alakult, Peter nyert és úgy tűnik Alicia is kitart mellette egyenlőre. A szerelmi háromszög megint előtérbe került, számomra kezd unalmassá válni, hogy minden évadban őrlődik Alicia és hol egyikük, hol másikuk mellett köt ki egy rövid időre. Az évad negatívuma még Kalinda férjének a szála, amit nem tudok hova tenni. A férfit egy nagy maffiózónak képzeltem el és helyette kaptunk egy fenyegetőző valakit, aki az első adandó alkalommal le is lépett. Nem értettem, hogy az írók mit akartak vele, lehet ők sem tudják igazán vagy csak kezelni nem tudták a karaktert, mindenesetre még időben kapcsoltak és kiírták.



Az ügyek ezúttal is tartogattak meglepetéseket, viszont a negyedik évadban minden tárgyaláson az ügyvédek diadalmaskodtak, ami az évad végére kiszámíthatóvá vált. Ennek ellenére élveztem a tárgyalásokat, főleg amelyek nem a megszokott közegben zajlottak és kihívást jelentettek a Lockhart & Gardnernek. Tavaly is kiemeltem a zseniális mellékszereplő gárdát és most sem tudom nem magasztalni őket, mert megint hihetetlenül feldobták az évadot. Michael J. Fox és Matthew Perry mellé csatlakozott Amanda Peet, illetve T.R.Knight és egy-egy rész erejéig visszatért Mammie Grammer és Martha Plimpton is.



Értékelés: 8/10
Most először vettem észre, hogy egy évadon belül ingadozik a sorozat minősége. Azonban még így is veri a legtöbb országos csatornán futó szériát, ugyanis karakterizációban és okos párbeszédekben még mindig nincsen párja. A következő évad pedig még ennél is izgalmasabb lehet, ha jól kijátsszák az új irodával kapcsolatos kezükbe lévő lapokat és tovább fokozzák a magánéleti drámát.

0 komment:

Megjegyzés küldése