2013. szeptember 12., csütörtök

Raine Miller - Meztelenül

Az Ötven árnyalat trilógia sikerét sokan meg akarjál lovagolni, ezért egy rakat könyv jelenik meg a témában. Engem már az a könyvsorozat sem nyűgözött le, de a divat miatt időről-időre esélyt adok néhány hasonló műnek, hát ha valamelyik jobban leköt. A Blackstone-affér első kötete nem ide tartozik és igazából értetlenül állok azelőtt, hogy önállóan ezt kiadták, mert nincs kétszáz oldal és előzmény jellege van a sztorinak is.


Adott ugyanis egy húszas éveiben járó lány, Bryenne és egy harmincas félisten, Ethan, akik a véletlennek vagy nem is annyira annak köszönhetően megismerkednek és egymásba bonyolódnak. A férfit ugyanis Bryenne gazdag amerikai apja felbérelte, hogy vigyázzon a lányára, az elcsábítása viszont nem képezte a szerződés részét. Bryenne persze semmit sem tudott a dologról és a kötet végén jól faképnél hagyta Ethant, miután szembesült az igazsággal. A történet ennyiben ki is merül, sőt ezzel a csattanót is ellőttem és pont ez a gyenge alap a gondom a művel. Mert írjon az írónő százvalahány oldalt jórészt a semmiről, de ezt ilyen formában kiadni bűn volt. Valószínűnek tartom, hogy úgy gondolták a szexualitással túlfűtött regényt ezzel önmagában is el lehet adni, de azért legalább a karakterek elmélyítésére nem ártott volna több figyelmet fordítani.

A szereplők ugyanis nem kaptak személyiséget a könyvben, nem ez volt a lényeg, hanem a szex és az ehhez kapcsolódó történeti szálak hosszas leírása. Komolyan ezzel nem lenne gondom, mert mikor kezembe vettem a kötetet, tudtam mire fizetek be, de arra nem számítottam, hogy ezen kívül semmit sem kapunk. A szereplők az Ötven árnyalat trilógia szereplői is lehetnének, csak más névvel és kicsit más múlttal. Egyedül Bryenne múltja fogott meg, érdekel, hogy ki erőszakolta meg és ez milyen hatással volt/van az emberi kapcsolataira.

Erre ugyan még választ kaphatunk a következő könyvekben, de szerintem kicsi rá az esély. Bármennyire is nem tetszett a mű, adok neki egy második esélyt és elolvasom a következő könyvet. Mégpedig azért, mert Ethan narrálja Bryenne helyett és reménykedem benne, hogy a bevezető után tényleges történet következik, nem csak szex.

Értékelés: 4/10
Elég negatív hangvételűre sikerült a kritika, de úgy érzem jogosan írtam azt, amit, mert az alapsztori nem rossz, viszont nulla történettel és konfliktussal nem szeretnék könyvet olvasni. Még akkor sem, ha ez csak bemelegítés volt a következőkhöz, mert ez így roppant sovány. Valószínűleg a fejem verném a falba, ha nem kölcsön kapom, hanem pénzt áldozok erre a műre.

0 komment:

Megjegyzés küldése