2013. szeptember 9., hétfő

Premier - A Búra alatt (Under the Dome)

A tv2 újabb premiersorozatot tűz a műsorára, ezúttal viszont sokkal szerencsésebb az időpont és nem kizárt, hogy a Búra alatt nagy siket fog aratni a magyar TV nézők körében.  A sorozat szeptember 11-én, szerda este 21.25-kor debütál a csatornán.

A csatorna a következőket írja a sorozatról:

"Meglepetéseket ígér Stephen King A Búra alatt-rajongóknak. Az író, aki forgatókönyv-íróként a sorozat alkotócsapatának is tagja elmondta, hogy számos jól ismert cselekményszál és karakter megváltozik a képernyős adaptációban. A gyakran a horror koronázatlan királyaként emlegetett szerző azonban saját honlapján meg is nyugtatta a nézőket, hogy a sorozatban történt változások az ő tudtával és jóváhagyásával történnek.

- A változások nagy része Brian K. Vaughennek és írói csapatának köszönhető, de ezeket a változásokat én magam is jó szívvel fogadtam el. Az egyik ilyen, hogy Chester’s Mill, a helyszín sokkal tovább marad a búra alatt, mint a könyvben, és azon is változtattak, hogyan kell feloldani a búrát. Ezzel teljesen egyetértek, hiszen ha ugyanaz a befejezés, mint a könyvben, eltűnik az izgalom – árult el néhány titkot honlapján a szerző, hozzátéve, elronthatná a nézők szórakozását, ha pontosan ismernék a karaktereket, ezért többeknek összetettebbé vált a személyisége, vagy éppen megváltozott a munkája. Van olyan szereplő, aki a könyvben meghal, a televízióban azonban tovább él, és olyan is, akivel éppen a fordítottja történik.

A Búra alatt tehát mindenki számára tartogat meglepetéseket, és a hazai nézőknek sem kell már sokáig várniuk: szeptember 11-én, szerda este dupla résszel debütál a képernyőn a misztikus thriller-széria, amely már meghódította az Egyesült Államokat. A Búra alatt Amerikában igazi bombasiker: nézettségi rekordokat döntött, epizódjait átlagban 11 millióan követik nyomon."

A Stephen King regényéből készült A Búra alatt egy tipikus amerikai kisvárosban játszódik, amelynek lakói egy nap különös jelenségre ébrednek. Elképesztő gyorsasággal egy rejtélyes erőmező, egy láthatatlan Búra ereszkedik le a településre. A pánik azonnal eluralkodik az embereken, ám a megpróbáltatások sora csak most kezdődik számukra. Teljesen elszigetelődnek a civilizációtól és a láthatatlan búrát sem belülről, sem kívülről nem lehet megsemmisíteni. A csapdába esett városlakóknak fel kell fedezniük a búra eredetét, létezésének célját, a bezártság azonban mindenkiből a legrosszabbat hozza elő.

Forrás: tv2.hu

0 komment:

Megjegyzés küldése