2013. szeptember 19., csütörtök

Mistresses - Az első évad

Nálam egyértelműen a nyár legjobban várt sorozata volt a Mistresses, olyannyira, hogy más újoncot idén nyáron nem is kezdtem el. Azonban tartottam attól, hogy a jó angol alapot nagyon elszappanosítják és gagyiba csap át a sorozat. Ez szerencsére nem történt meg, sőt az évad vége felé már alig vártam az új részeket és  a cliffhanger sem sikerült rosszul.



A sorozat négy nőről, jobban mondva szeretőről szól, akik barátnők és minden megosztanak egymással. Savannah és Harry régóta boldog házasságban élnek, ám gyerek még hiányzik az életükből. Hiába próbálkoznak évek óta, valamiért nem jön össze nekik.Savi féltestvére, Joss, aki képtelen megmaradni egy ember mellett, a kapcsolatot nem neki találták ki. April egyedül neveli kislányát, miután a férje, Paul pár éve meghalt. Épp rendeződni látszik a szerelmi élete is, amikor felbukkan Paul volt szeretője a férfi gyerekével pénzt követelve. Karen pszichológus, akinek az egyik páciense/szeretője meghal, ezzel pedig rengeteg gond szakad a nő nyakába. Spoileresen folytatom!

Anno a pilot megnézése után nem voltam benne biztos, hogy folytatom, mert a félelmeim beigazolódni látszottak, viszont érdekelt a folytatás valamiért és az évad közepétől erősen javult a színvonal, megtalálták a helyes irányt és tökéletes nyári feel-good sorozattá nőtte ki magát. A Harry-Savi-Dominic szerelmi háromszög végkifejletére nagyon kíváncsi voltam, a magam részéről Dominic-nak drukkolok és nem csak Jason George személye miatt, hanem a férfi sokkal felnőttebben kezelte a kialakult szituációt, mint Harry. Egyenlőre nem tudjuk kit választ Savi, mert természetesen pont akkor lesz rosszul, mielőtt kimondaná a nevet. Vélhetően ennek a szálnak szerepe lesz a következő évadban is, már ha berendelik. April és a feltámadt férjének drámája mindvégig hidegen hagyott, az egész furán volt megoldva és nem tudott lekötni.



Karen és a halott szeretőjének ügye már több izgalmat tartogatott a rendőrségi vizsgálattal és az őrült feleség mesterkedéseivel. Zseniális volt, ahogy Elizabeth csőbe húzta, ő meg naivan próbált neki segíteni, sőt még egy hamis dokumentumot is kreált a kedvéért. Viszont Karen is túl messzire ment azzal, hogy lefeküdt Sam-mel, igazán megkedvelni sem tudtam a karaktert, de az biztos, hogy mindig vele történtek a legizgalmasabb események. A kedvenc karakterem kétségkívül Joss, akinek a dumája külön bekezdést érdemelne, ugyanis olyan beszólásokkal szórakoztat, mint "Mi ez a rossz hangulat? Talán elmaradt tegnap a Pretty Little Liars?" Az ehhez hasonló gyöngyszemeket mindig értékelem, főleg ha éppe futó sorozatra reflektálnak. Ennek ellenére nem tetszett a leszbikus vonal, mert teljesen random lett az, és mint később kiderült nem is vonzódott a nőkhöz, csak egy kis törődésre vágyott és Alex pont kapóra jött neki.



Az évadzáró feltette az évadra a koronát, megfelelően pörgős és izgalmas volt és elérte, hogy drukkoljak a második évadnak. Nyilván sem Savi, sem pedig Karen nem fog meghalni, de az egészet olyan jól összehozták, hogy azért picit lehet aggódni értük. A következmények meg mindenféleképpen érdekesek lehetnek, hiszen Savi Dominic gyerekével terhes, Karennek meg így is bűnhődnie kell a tetteiért és most lehetséges, hogy Sam halála is a lelkén fog száradni. Egyébként meg kegyetlenség lenne az ABC-től, ha pont most kaszálná el a sorozatot. Nem rég került nyilvánosságra, hogy a színészek szerződéseit szeptember 30-ig meghosszabbították, ami jó hír, és emiatt jövőhéten már lesz hír valószínűleg a folytatásról.



Értékelés: 7/10
Nem ez a sorozat találta fel a spanyol viaszt és az Emmy-díjakat sem fogja besöpörni, de ettől még jól szórakoztam a nyár folyamán a nézése közben és örülök Alyssa Milano és Jason George visszatérésének a sorozatok világába. Ezért fel is pontoztam valószínűleg a sorozatot, de tudjátok mit? Nem zavar, mert nekem tetszett és kész. :)

0 komment:

Megjegyzés küldése