2013. szeptember 4., szerda

Pretty Little Liars - A negyedik évad első fele

Lassan már minden félévadzáró/évadzáró előtt megkapjuk facebookon, hogy mekkora leleplezésnek leszünk szemtanúi és egyébként is epic rész következik. Az idei félévadzáróban tényleg fény derült több dologra, már csak az a kérdés, hogy ezúttal is visszavonják egy tollvonással vagy végre kitartanak valami mellett. A negyedik évad eddigi részeiről a minőséget tekintve egyébként nincs pozitív véleményem és azt hiszem mindent elmond, hogy csak tegnap fejeztem be az eddigi részeket.



Az évad kezdetekor bizakodó voltam, de egymás után jöttek a logikátlan és kusza részek, amelyekben semmi kontinauitás nem volt és az ötödik rész után félretettem pár hétre a sorozatot. Az évad elején úgy éreztem nem tudják mit akarnak az írók és random jelenetek egymásutánjával próbálnak részeket összetákolni, de ez nem megy. A Pretty Little Liars ennél sokkal többre hivatott , még az "A" rejtély és Ali gyilkosának kiderítése nélkül is nézhetővé tudhatnák tenni. Spoileresen folytatom.

De sajnos nem teszik és egyre jobban belebonyolódnak az írók is a történésekbe. Ennek eredményeképpen kapkodnak kicsit, mert ott van rajtuk a nyomás, hogy a nézők igenis elvárják néhány dolog kiderülését. Megtudtuk például, hogy Ezra "A", vagyis úgy tűnik ő, de legalábbis az "A" csapat tagja. Érdekes, hogy pont őt dobták be, mondjuk nagyon mást már nem tudtak volna, mert a legtöbb szereplő nem a kezdetektől ismeri a lányokat és egyébként sem kezdtek vele semmit az írók az utóbbi időben. Ha nagyon akarom Ezra még magyarázható is, hiszen épp akkor lépett be a hazugok elétébe, amikor "A" elkezdett tevékenykedni, de inkább nem logikus Ezra, mint "A", mint igen. Már többször írtam, hogy "A"-nek nagyon utálnia kell a lányokat, hogy évekig bántsa őket és eddig Ezrával kapcsolatban erre nem adtak semmilyen bizonyítékot. Persze amennyiben a folytatásban rendesen megindokolják nekem, akkor nem lesznek kétségeim afelől, hogy tudják mit csinálnak és nem megint hirtelen ötlettől vezérelve dobták be Ezrát.



Red Coat elvileg Cece és Allison, ami azt jelenti, hogy a lány él, csak eddig "A" elől menekült. De azért ott maradt a lányok körül és csendben segített nekik. Ezzel a húzással ismét rengeteg kérdés merült fel bennem azzal kapcsolatban, ha annyira fél  "A"-től, akkor miért maradt a lányok mellett kockáztatván a lebukást. Mert azt bizonyára tudja, hogy a zaklató a lányok körül ólálkodik. Teljesen biztosak még nem lehetünk benne, hogy Ali életben van, de sok mindenre magyarázatot adna és új szintre léphetne a sorozat ezzel a lépéssel, csak indokolják is meg ezt a csavart.



Ami a lányok magánéleti szálait illeti, ebben az évadban eddig Hannah-n kívül mindenki csak értelmetlen és pár rész alatt elfelejtődő történetet kapott, amelyekre szót vesztegetni sem érdemes. Hannah és Ashley kálváriája viszont igen megindító volt, és Mona magánakciója is meglepetést okozott. Apropó Mona, a félévadzáróban elvileg őt akarta eltenni láb alól "A" és a lányok el is indultak a megmentésére, végül Ravenswoodban kötöttek ki és nem tudtuk meg hol van Mona. Ashley-t meg nem hiszem, hogy puszta jó szándékból hozta ki a dutyiból, valamit tervez vagy ismét "A"-nek dolgozik a lány.

Értékelés: 6/10
Az utolsó három rész nagyot dobott a negyedik évadon, de még így is baromi messze vagyunk az első és második évad minőségétől. Erős közepesnél nem tudom jobbra értékelni, mert tele van hibával, amiknek a nagy részéről nem is ejtettem szót, mert egyrészt feleslegesnek tartom az összes hibáját kiemelni, másrészt olyan hosszú lenne a kritika, hogy senki nem olvasná végig.

0 komment:

Megjegyzés küldése