2013. szeptember 1., vasárnap

Switched at Birth - A második évad

Az első évad végén nem lelkesedtem túlságosan a sorozatért és magam is meglepődtem, hogy a második szezont mennyivel jobban élveztem. Ez főleg a nyári részekre igaz és az első etap óta először heti szinten követtem figyelemmel a sorozatot. Végre pörögtek az események és minden szereplő kapott pár részes vagy évados/félévados szálat, így senki sem volt felesleges az évad során. Szépen osztották el időben a cselekményt, a téli részek az iskolában játszódtak, nyáron pedig ők is a szünidejüket töltötték. Abszolút jól működött ez a koncepció, az iskolásokhoz ezáltal még közelebb is kerülhetett a sorozat.A Switched at Birth erőssége mindig is a halló és a siketek közötti problémákon alapult, illetve sikerének titka valószínűleg, hogy nem tipikus tini sorozat, hanem családi, amelyben a szülőknek is pontosan olyan fontos szerep jut, mint a fiataloknak. A harmadik évadban Regina, Angelo, Kathrine és John is fontos döntések sorozatát kellett meghozniuk, amelyek alapvetően változtatták meg a dolgok alakulását. Spoileresen folytatom!

John szívrohama közelebb hozta a családot egymáshoz, végre Reginával is kibékültek, aki a téli és a nyári részek közötti időt rehabon töltötte. Az alkohol problémájának felélesztése izgalmas lett, a rehab után megromlott a kapcsolata Daphneval, viszont Bayjel közelebb kerültek egymáshoz és Angelóval is alakult valami. Apropó Angelo, a férfinak megszületett egy egy-éjszakás kalandból a lánya, akit csak nagy nehézségek árán tudott visszaszerezni, majd az évadzáróban mégis kvázi visszaadta az örökbefogadóknak azzal, hogy nyitott örökbefogadás keretében hétvégenként meglátogatja. Nem tudom eldönteni, hogy ezzel a felnőttségét akarták bizonyítani vagy pont az ellenkezőjét, vagyis hogy nem változott az elmúlt években semmit.A tinik körül is zajlott az élet természetesen, Bay egy Maui nevű helyen dolgozott, miközben újra összejött a frontról visszatérő Tyjal. A kapcsolatuk nem volt felhőtlen és mivel a férfinak vissza kellett mennie Afganisztánba, elhitette Bayjel, hogy megcsalta és szakítottak. Azt azért remélem, hogy a lányt nem fogják össze-vissza dobálgatni Ty és Emmett között, mert a kikerült promó alapján úgy tűnik ismét közelebb kerülnek majd egymáshoz. Daphne az apja kampányánál gyakornokoskodott és egy angol sráccal zsarolási ügybe keveredtek. A nyári részekben ezt a szálat élveztem a legjobban, mert Daphne végre nem azt a jó kislányt adta, akinek el akarták adni eddig, a zsarolás következményeit meg a jövőben viselnie kell majd. Toby és Nikki az esküvői herce-hurcával voltak elfoglalva, amit az utolsó pillanatban lemondtak, majd mindenki tudta nélkül összeházasodtak. Nem rossz ötlet a fiatalok házasságát megmutatni, de valahogy nem tudtam drukkolni nekik és nem is hiszem, hogy tartós lesz a frigy.A karakterek tehát szépen változtak, alakultak és fejlődtek az évadban, ami nagyon ritka a sorozatoknál. Ugyanakkor üdvözítő is, hogy mindenki hiteles maradt önmagához, mégis történt előrelépés és nem egy helyben toporgunk, ahogy egy éve. Most látom a kiutat és az irányt, aminek nagyon örülök, mert ennyi rész alatt már a szívemhez nőtt a sorozat.

Értékelés: 8/10
Magam is meglepődtem, de idén nyáron a Switched at Birth részeit élveztem a legjobban a visszatérő sorozataim közül. Ennek az oka pedig a kiegyensúlyozottság, illetve az a  bájosság, amit nem veszített el a kezdetek óta. Most először írom le a sorozatról szóló kritikáimban, hogy várom a következő etapot.

0 komment:

Megjegyzés küldése