2012. október 29., hétfő

Pretty Little Liars - 3x13 This is a Dark Ride

A Pretty Little Liars készítői idén is megleptek minket egy halloweeni epizóddal, amely ezúttal teljesen illeszkedik az évadba. A részt nagy hype előzte meg, a sorozat facebook oldalára gyakorlatilag naponta posztolták ki, hogy milyen jó, izgalmas rész lesz. Ennek megfelelően vártam a részt, de ezúttal sem tetszett ez az ünnepi epizód. Persze nehéz a nyári finálé után, de a téli premier előtt hónapokkal egy ütő részt összehozni. Nekem például kell 1-2 rész, mire felveszem az adott sorozat ritmusát és visszajönnek a dolgok, de nyilván egy ilyen speciális epizód esetében ez nem lehetséges, talán nálam ez is levont az élvezeti értékéből.




A tovább mögött spoileresen folytatom!



A facebook oldalra kikerült egy kép 13 szereplőről, hogy közölük valaki nem éli túl a Haloweent. Előzetesen  Paige-re és Garret-re tippeltem és sajnos nem is tévedtem, mert Garrett lett az áldozat. Nem lepődött meg ezen igazából senki szerintem, mert az sejthető, hogy évad közepén nem fognak megszabadulni egy fontos karaktertől. Nekem egyébként az "A" csapat ténykedése kezdi elveszíteni a hitelességét, mert annyira nem utálhatják a lányokat, hogy több embert is meggyilkoljanak. Az eddigi csapattagok motivációjára sem kaptunk magyarázatot, mert az addig rendben van, hogy Toby utálta Allit, de a többieket miért fenyegeti. Ráadásul beállították hősszerelmesnek az utóbbi időben, most meg rögtön megváltozik az arckifejezése, ha Spencer épp nem látja.

A rész legnagyobb talánya a szellemkislány megjelenése. Nem igazán látom mit szeretnének ezzel, mármint mi lesz a funkciója a kislánynak, és hogy jön ő ehhez a sorozathoz. Nekem nagyon nem illik a történetbe, meg a sorozathoz sem, remélem hamar kapunk rá egy logikus magyarázatot.



A múltból is kapunk újabb jeleneteket, belekeverték Allison halálába Aria apját is, lassan már mindenkinek lesz indítéka a gyilkosságra vagy legalábbis gyanússá válik. Lassan felfedhetnék már a gyilkos kilétét, mert már kezd unalmassá válni, hogy évadonként kapunk 1-2 gyanúsítottat, majd mindenkiről kiderül, hogy ártatlan. A végtelenségig úgy sem tudják elhúzni és a sorozat bőven meglenne a gyilkossági ügy nélkül is.

A szellemvonat jó kis húzás volt és bár nem aggódtam a karakterekért ijesztő jeleneteket kaptunk bőven, ami egy halloweeni résznél el is várható. Aria elrablását csak felesleges időhúzásnak tartom, mindenki tudta, hogy túléli. Az már érdekesebb, hogy kibe vágott bele, mert Monat és Tobyt láttuk utána és nem úgy tűnt, mintha bármelyiküket is megsebesítette volna. Ezra hirtelen feltűnése gyanús nekem, de valószínűleg ez is csak elterelés. Azért nagyon durva lenne, ha az "A" csapat két tagja is ennyire közel állna a lányokhoz, ráadásul neki aztán tényleg semmi indítéka nincs az eddigiek szerint.

Jelenleg engem legjobban az izgat, hogy ki próbálta meg magát kiásni a homokból a rész legvégén. Most az egyszer erre még tippem sincsen. Garret nem lehet, hiszen sokig Aria mellett feküdt, ő biztosan meghalt. Mást meg nem láttunk meghalni, elföldelni, de azért remélem nem valaki nagyon abszurd lesz, csak azért, hogy nagyot üssön.

Értékelés: 6/10
Nem igazán tetszett, de ettől még örülhetünk, hogy egyáltalán csináltak nekünk megint egy ilyen epizódot. Nem volt igazán rossz, csak közepes és többet vártam ettől a résztől. Például azt, hogy az általuk legnagyobb csavarnak szánt halálesetet ne legyen ennyire egyértelmű. Adam Lambert dalai egyébként nagyon tetszettek a részben, úgyhogy meg is hallgatom az albumát.


4 megjegyzés:

  1. Az epizód végén Alisont láthattuk amint próbálja kiásni magát. Mivel megtudtuk, hogy Alit élve ásták el ezért gondolom megmutatták, hogy hogyan halt meg. A második évados Halloweene epizódban Ali mesélt egy történetet két kislányról akik ikrek voltak és az egyik megölte a másikat, szerintem ezzel a történettel akarják felhozni azt a sztorit, hogy SPOILER Alisonnak volt egy ikertesója és Ali megölte az ikertesóját és Alison A. http://www.google.hu/imgres?um=1&hl=hu&sa=N&biw=1024&bih=625&tbm=isch&tbnid=o3vC9Ufic4NU7M:&imgrefurl=http://www.italiansubs.net/forum/pretty-little-liars/commenti-pretty-little-liars-2x13-the-first-secret-speciale-halloween/&docid=csdxlb8cp0QaCM&imgurl=http://img269.imageshack.us/img269/2385/tumblrltd8wg1uhe1qf3tc4.jpg&w=500&h=375&ei=4mmSUJ3MAcqKswb9zoCIBQ&zoom=1&iact=rc&dur=165&sig=104845382426082907284&page=1&tbnh=148&tbnw=200&start=0&ndsp=12&ved=1t:429,i:68&tx=48&ty=22 ezen a képen is lehet látni, hogy Ali szobájában van egy kép Amin Jason, Ali és egy másik csaj van aki pontosan úgy néz ki mint Ali. Az epizód meg szerintem nagyon jó volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a teóriát már máshol is olvastam, de nekem nem ilyen egyértelmű a dolog. Rendben van, hogy élve temették el, de mit csinált eddig? Vagy néha kiásta magát aztán vissza? Szerintem A nem lehet Allison, vagy legalábbis furcsa lenne, mert a tavalyi halloweeni részben mutatták, hogy ő is kapot SMS-t. Persze azt sem tudjuk, hogy Mona és Toby mióta az A csapat tagja.

      Törlés
  2. Nem Alison lett elásva hanem az ikertesója Courtney. Tavalyi Halloween epizódban 1 levelet kapott -A tól Az egyiket Melissától. Akkor már Alison és Courtney életet cseréltek és Alison elkezdte ezt az A dolgot

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, akkor félreértettelek. Ez így abszolút elképzelhető, mondjuk kicsit béna módja ezen szál felvezetésének. Ezt egyébként a könyvből tudod?

      Törlés