2012. október 23., kedd

Emily Owens M.D. - 1x01 Pilot

A kórházas sorozatok mostanában tetszenek, úgyhogy a CW legújabb orvosos szériáját is bepróbáltam. Előzetesen ugyan féltem a csatorna szappanos vonalától, de úgy ültem le a pilot elé, hogy ez  nekem akkor is tetszeni fog. De sajnos nem ez történt. Bármennyire is akartam volna kedvelni, már az első percekben roppantul idegesített és csak azért néztem végig, hogy tudjak róla írni.



A sorozat  a denveri kórházban játszódik, ahova több rezidens is érkezik egyszerre. A főszereplőnk, Emily az egyik rezidens, aki halálosan szerelmes egyik egyetemi társába, de nem meri bevallani neki. A kórházban aztán kellemetlen meglepetésben részesül, mert találkozik egykori gimnáziumi osztálytársával, aki anno nagyon megkeserítette a lány életét. A kórházban kvázi ismét megteremtik a gimi viszonyait: a szerelmeket, csalódásokat, áskálódásokat. Ezzel máris problémám akadt, ugyanis a szereplők néha tényleg úgy viselkednek, mint a gimnazisták. Egy alapvetően felnőtteknek szóló sorozattól több komolyságot és realitást várnék. Nem hiszem ugyanis, hogy egy felnőtt nőt egy 12 éves kislánynak kéne unszolnia, hogy elég bátorsága legyen elmondani az érzéseit a szeretett férfinak.

A karakterek közül egyik sem túl szimpatikus, talán csak a túlságosan is okosnak beállított szépfiú. Emily a narrálásával együtt nekem túl gyagya. A narrációt önmagában nagyon szeretem, de Emily inkább amolyan belső hangnak használja, ami unszolja őt egyes tettekre. Már drukkoltam, hogy Emily végre mondja el mit is érez Will iránt, mert annyira zavart az állandó belső hang.

A szokásos klisék megtalálhatóak a szériában: Will az "ellenséggel" kavar, a főnök lánya leszbikus, de nem meri elmondani az apjának, slusszpoénként pedig az apa szeretője az, akit a lány is kinézett magának. Na ekkor sikítottam föl, hogy "Ne már!"  Ekkora közhelyeket már nem szeretnék látni egy orvosos sorozatban.

A színészekkel van a legkisebb gond, Mamie Gummer jó a szerepben, a The Good Wife óta kifejezetten kedvelem őt, de még ő sem tudta megmenteni a részt. Justin Hartley jól néz ki, nagyjából ebben ki is merül a pilotban nyújtott alakítása, mert sok teret nem kapott.

Máshol szinte csak pozitív véleményeket lehet olvasni róla, nekem azonban egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. Sem a történet, sem pedig a szereplők. Emily ügyetlenkedése vagy elbűvöl valakit, vagy pedig annyira idegesíti, mint engem. Valószínűleg ez emberfüggő, ki milyen típusú embert tud az életben is nehezen elviselni.

Értékelés: 3/10
A csalódottságomat fejeztem ki a pontszámban. A CW-től számítani lehetett valami hasonlóra, de azért ez nem a 90210, ahol mindenki titkol valamit és előbb-utóbb mindenki mindenkivel kavar, ha ebben az irányban folytatódik, akkor pedig ez lesz belőle. Nagyon ritkán fordul elő velem, hogy ennyire melléfogok, de most megtörtént, Emily kalandjai pedig nélkülem fognak folytatódni.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Sajnálom, hogy ennyire nem tetszik,pedig ennél sokkal, de sokkal rosszabbak is vannak, sőt! Azok már megéltek több évadot, ezt a szórakoztató sorit pedig elkaszálták. Amit te idegesítőnek tartasz azon kuncogni kellene, és mi más kell egy fárasztó nap után... egy jó kis Emily :-) Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy elkaszálták... jó pár sorozatot nézek, mondhatni Junker vagyok, és szerintem ez egy nagyon jó kis sori lett volna....

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nyilván vannak rosszabbak, de nekem ez akkor sem jött be, Nem vagyunk egyformák szerencsére, szép is lenne, ha mindenkinek ugyanaz tetszene. :)

    VálaszTörlés