2012. május 2., szerda

The Voice UK - Az 1. döntő

A The Voice esetében a döntők sem olyanok, mint amit megszoktunk a tehetségkutatóktól. Minden élő adás alkalmával két csoport lép csak színpadra és mindkét csapatból távozik valaki a nézők szavazatai alapján.


Az 1. élő döntő nekem kicsit csalódás volt, mert a versenyzők nem hozták az eddig megszokott magas színvonalat, sőt a mentorok közös dala is gyengére sikerült.
Sem Tom Jones, sem pedig will nem tudták kihozni a maximumot a versenyzőikből. Szinte mindegyik dal arra épült, hogy az énekes milyen magas hangokat tud kiénekelni, főleg a női énekeseknél volt ez megfigyelhető. Ez azt eredményezte, hogy néhány dal már  nyávogásba ment át és ez jelentősen lecsökkentette az élvezeti értékét.

Tom csapata nekem kicsit unalmas, mindenki nagyjából ugyanazt tudja, nincsenek köztük különcök, érdekes egyének. Úgy érzem Tom a biztonságra ment a válogatóknál, nem mert kockáztatni. A lehetőség mindannyiukban megvan, de a többi csapat szerintem sokszínűbb. Az 1. döntő alkalmával közülük Ruth teljesített a legjobban, akinek hihetetlen hangja van, bármit el tud énekelni. Tom csapatából Sam esett ki, miután ő Matt-et és Suelenn-t vitte tovább. Szerintem jó döntést hozott, mert Matt-ékben sok lehetőség van.


will csapata már jóval sokszínűbb, összetettebb, de a hétvégén ők sem sziporkáztak. Talán nem a megfelelő dalokat adta nekik will vagy nem tudom, de picit unalmasak lettek a dalok. will-nek Joelle és Sophie közül kellett hazaküldenie valakit és ő Sophie-t ejtette ki. Sajnáltam a lányt, de nagyon fiatal még, rengeteg lehetősége lesz még betörni a zenei piacra.

A mentorok sem voltak olyan szórakoztatóak az 1. döntőben, mint a válogatók alkalmával. Mindenkit agyon dicsértek, babusgattak, építő kritikát senki nem kapott, pedig ez a műsor arról is szól. Nem tudják megúszni, hogy ne mondanák el rendesen a véleményüket. Nem hiszem el ugyanis, hogy mindenkinek mindenki nagyon tetszett.

Ezen a héten Jessie és Danny csapatai fognak alkotni valamit, remélhetőleg több lesz a fantázia ezekben az előadásokban.

0 komment:

Megjegyzés küldése