2012. május 12., szombat

The Vampire Diaries - A 3. évad

Újabb évadon vagyunk túl, de nekem különleges volt ez a szezon, mivel  ez volt az első, amit az amerikai vetítéssel párhuzamosan követtem végig. Természetesen a sorozat végig heti nézős volt és marad jövőre is.



Az évaddal kapcsolatban ellentmondásos érzéseim vannak. Az első fele jóra sikerült, de az idei részek gyengék voltak kivéve az utolsó kettőt. Nagyon untam, hogy nem tudták elintézni Klaus-t, mert az utolsó pillanatban mindig kútba esett a nagyszabású tervük. Túl sok részt elpocsékoltak erre a szálra és a végén sem sikerült megszabadulni tőle, legutóbb Bonnie varázslata miatt. Nem értem a lány indokát, de majd  később hátha kapunk rá választ. Alaric azonban végleg távozott, ez nem okozott meglepetést, már 2 résszel ezelőtt elbúcsúztatták. Matt Davis-t meg kell hogy dicsérjem, mert nagyszerűen játszotta a jó és a badass Rick-et is. Sajnálom a távozását, a színész rajongói örülhetnek, mert ősztől a CW egyik újoncában, a Cult című sorozatban fog szerepelni.

Elena vámpírrá válása már egy ideje lógott a levegőben, de nem örülök ennek a fordulatnak. Annyi vámpír van már a sorozatban nem hiányzott még egy. Annyi előnye viszont lesz vámpír Elena-nak, hogy nem fogják a véréért üldözni, ezáltal a Salvatore tesóknak sem kell minden második részben megmenteniük az életét. Elena még nem változott át teljesen, mert nem ivott vért. Érdekes lesz látni, hogy hogyan lesz egyáltalán vámpír, hiszen ő a hasonmás, ezért lehet nála másként hatnak ezek a dolgok.



A vérvonalas szál egyáltalán nem jön be, elég hihetetlen számomra, hogy mindenki Klaustól  származik. Klaus-tól így soha nem fogunk megszabadulni, bár Joseph Morgan lehet már nem tér vissza. Engem nagyon idegesít az ő karaktere főleg a szerelmi szál miatt. Jobban elviselném, ha megmaradna gonosznak és nem játszaná a hősszerelmest.

Reméltem, hogy az évadzáróban végre pontot tesznek a szerelmi háromszög végére. Sajnos nem tették meg, sőt ezentúl még nagyobb lesz a harc Elena szívéért. Nincs is bajom a romantikus szállal, de már lassan 3 éve ez van a központban, legalább pár részre hanyagolhatnák. Valaki mellett kössön ki Elena egy fél évadra és a súlypont legyen egy másik páron vagy másik szálon.

Összességében jó volt az évad, de az előző kettő nekem jobban tetszett. Kicsit úgy éreztem, hogy az évad közepén kifogytak az ötletekből és csak sodródtak az eseményekkel. Nyilván nem lehet évadokon keresztül annyira pörgetni a dolgokat, mint az előző két évadban, de túl nagy volt a váltás. Ennek ellenére izgatottan várom a folytatást, hátha ismét úgy fog pörögni a sorozat, mint az elején.

Értékelés: 8/10

0 komment:

Megjegyzés küldése