2012. május 7., hétfő

Szerencsecsillag (The Lucky One)

A film Nicholas Sparks azonos című 2008-as regényéből készült. Az író művei közül ez már a hetedik, ami filmvászonra került. Bevallom a film megnézése előtt nem tudtam erről, de a véleményemet úgy sem befolyásolta volna.



A történet Irakban kezdődik, ahol Logan (Zac Efron) tengerészgyalogosként szolgál. A háború során talál egy fényképet és megfogadja, ha élve hazajut megkeresi a fényképen lévő lányt. Rátalál a gyermekét egyedül nevelő fiatal anyára, Beth-re (Taylor Schilling) és munkát vállal a család vállalkozásánál. Az idő múlásával egyre közelebb kerül a nőhöz, de képtelen elárulni neki az igazat. Természetesen a film boldog véget ér, de addig több akadályt is venniük kell a szerelmeseknek.

Majdnem az összes filmet láttam, amit Nicholas Sparks könyvei alapján készült és mindegyik elég jóra sikerült. Ezt a szintet eléri a Szerencsecsillag is, de a Szerelmünk lapjait nem tudja überelni, igaz a többi sem tudta. A film romantikus, de ugyanannyira drámai is, szerencsére egyáltalán nem klisés vagy nyálas. A történet nem mindennapi és csempésztek bele néhány fordulatot, ami miatt végig lekötik a figyelmet.
A készítőket dicséret illeti a forgatási helyszín kiválasztásáért, mert valami gyönyörű helyet találtak. Szívesen élnék ott, pedig nem vagyok a vidék megszállottja.



Zac Efron-t anno nem szerettem a High School Musical filmekben, nem tartottam jó színésznek, de most kétségkívül nagyszerűen alakította az ex-katonát és a hősszerelmest is. Talán ez a film elindítja egy úton és a jövőben komolyabb szerepekben is viszontláthatjuk majd Zac-et. Taylor Schilling nem volt széles körben ismert színésznő, pedig nagyon tehetséges. A film talán meghozza neki az ismertséget és később őt is viszontláthatjuk majd.

Összességében a Szerencsecsillag kellemes szórakozást nyújt a romantikus dráma kedvelőinek. Még azt is megkockáztatom, hogy többször is meg lehet nézni a csodálatos táj, zenék miatt.


Értékelés: 8/10

0 komment:

Megjegyzés küldése