2012. május 19., szombat

Once Upon a Time - Az 1. évad

Eredetileg bele sem akartam nézni ebbe a sorozatba, mert nem vagyok oda a fantasy sorozatokért/filmekért. A sok jó kritika miatt adtam neki egy esélyt és egyáltalán nem bántam meg a döntésemet. Már az első pillanattól kezdve nagyon berántott, főleg a mesevilág. Nagyon szépen tudták kivitelezni a meséket, egyáltalán nem látszott, hogy számítógéppel csinálták. A Piroskás rész, illetve a Csodaországban játszódó epizód különösen tetszett és nem csak a környezet, hanem a megdöbbentő fordulatok miatt is.


Az évadot szépen építették fel, viszont nem igazán látom, hogy mi lesz a folytatásban. Úgy gondoltam, hogy az évadzáró majd új irányt ad a sorozatnak, de ez nem teljesen történt meg. Illetve lehet, hogy megtörtént, hiszen innentől kezdve lesz varázslat Storybrook-ban. A problémám azzal van, hogy akkor milyen funkciója lesz a mesevilágnak? Miben lesz más, mint a jelen? Nem sokban és ezt nagyon sajnálom, mert ez a kettősség tette igazán élvezetessé az évadot.
Az évadzáróval nem ez volt az egyetlen problémám. Valahogy nem jött be, túl sok mindent sűrítettek bele, kicsit összecsapottnak hatott. Emma-nak időt sem hagytak arra, hogy felfogja, minden igaz a mesevilágról, átokról, rögtön elküldték harcolni egy sárkánnyal. Az a harc nagyon szürreális vagy nem is tudom milyen volt, de nagyon nem illett oda az biztos. Érzelmek terén sem volt igazán erős az évadzáró, pedig az évad alatt erre nagy hangsúlyt fektettek.

A mesevilág történéseit szépen felépítették, bár nem tudnám kronológiai sorrendbe tenni az eseményeket. Szerencsére lelkes rajongók ezt megtették helyettem ezen a blogon.
Örülök, hogy a felvázolt szálat lezárták, így kezdhetnek egy vadonatújat a következő évadban, sok másik mesével.


Összességében nagyszerű évadot zárt a Once Upon a Time a nem túl jó finálé ellenére is. Bízom a készítőkben annyira, hogy nagyon várjam a folytatást és ezentúl hetente fogom követni a kalandokat.


Értékelés: 8/10

0 komment:

Megjegyzés küldése