2012. május 15., kedd

The Good Wife - A 3. évad

Ezt a sorozatot mindig is a legintelligensebb sorozatnak tartotta, ezt a státuszát a 3. évadban is megtartotta és meg merem kockáztatni, hogy jelenleg a legjobb drámasorozat.


Az ügyek, tárgyalások ebben az évadban is igazán magas színvonalúak, sokszínűek voltak, egyáltalán nem untam őket. Az évadban azonban nem az ügyek vitték a pálmát. Számomra Will eltiltása és ennek a 
kezelése volt az évad csúcspontja. Nagyon jól oldották meg Will távol tartását a jogi ügyektől, de mégis tűz közelben van és megfelelő szerep jut neki az irodában. Érdekes lesz látni, hogy a féléves eltiltás után mi fog történni, mert most több ügyvédre van szükségük, Will visszatérésével viszont más lesz a helyzet. Remélem nem Cary-től fognak megválni. Cary ugyanis visszatért az ügyvédi irodához miután Peter lefokozta.

Will és Alicia kapcsolatát sajnos elég hamar lezárták és az évad második felében közös jelenetük is alig volt. Előbb-utóbb lehet, hogy még visszatérnek hozzájuk, mert még sok lehetőség lenne a kapcsolatukban. Egyenlőre azonban a szerelmi szálak háttérbe szorulnak, ami nem válik a sorozat hátrányára.

Az évadból kiemelném még a nagyszerű vendégszereplők szerepeltetését. Michael J. Fox a legjobb mellékszereplője a sorozatnak, a színész iszonyatosan jól alakítja a nem éppen tisztességes ügyvédet. Az évadban feltűnt a Jóbarátok egykori sztárja, Matthew Perry is, aki szintén csodálatos alakítást nyújtott. Mindenképpen érdemes lenne visszahozni őket a következő évadban is, mert nagyot dobnak a sorozat színvonalán.


Amennyire jól sikerült az évad, az évadzáró szerintem pont annyira nem. Nem hagytak nyitva olyan kérdéseket, amelyek miatt izgatottan várnám a folytatást. Kalinda-t sem tudom sajnálni a férje miatt, mert soha nem láttuk és a kapcsolatukról sem tudunk semmit. Azt viszont meg kell hagyni, hogy nagyon hatásos volt ahogy leült az ajtó elé fegyverrel a kezében. Nem tetszett, hogy Alicia nem tudta eldönteni, hogy visszamenjen-e vacsorázni vagy sem. Nagyot csalódnék a sorozatban, ha Alicia és Peter újra összejönnének. A jelenet láttán azonban rögtön ez ugrott be, hiszen a választások megnyeréséhez Alicia-ra is szüksége van a férfinak.

A finálét leszámítva az évad magas színvonalú volt, talán jobb is, mint a 2. Sajnos Amerikában nem sokakat köt le a sorozat, de szerencsére a CBS bízik benne és berendelte a folytatást. Szeptemberben tehát tovább folytatódik a küzdelem a tárgyalóteremben és azon kívül is.

Értékelés: 9/10

0 komment:

Megjegyzés küldése