2011. augusztus 2., kedd

Gossip Girl-4 évad után


Caroline itt már részletesen kifejtette mi a véleménye a 4. évadról. Nekem most volt időm, hogy az egész sorozatot ledaráljam, szóval a 4 évadról összességében fog szólni a kritika.
Az alaptörténetet mindenki ismeri. Pár előkelő tizenéves életéről szól. A történet azzal kezdődik, hogy Serena, az egyik főszereplő egy év bentlakásos iskola után visszatér az Upper East Side-ra. Persze eltűnésének oka egy ideig rejtély marad. Közben megismerhetjük Blair Waldorfot, a szőkeség egykori legjobb barátnőjét és annak pasiját Nate Archibaldot.

A találgatás folytatódik, s az egyik legnagyobb kavarógép, Chuck Bass egyszer követi a csinos lányt, így meglátja amint bemegy egy elvonókúrás központba, s azt a pletykát terjeszti, hogy azért tűnt el Serena, mert alkoholista. Azonban Serena csak az öccsét, Ericet látogatta meg ott, aki öngyilkos akart lenni.


Egy másik szálon közben a nem annyira előkelő Humphrey családot ismerhetjük meg, ahol mindkét poronty titokban az Upper East Side-ról álmodik, s végül mindkettejüknek beteljesül az álma: Dan összejön Serenával, akibe már évek óta bele van zúgva, Jenny pedig összebarátkozik Blairrel és alattvalóival. Eközben apjuk(Rufus), ki egyedül neveli őket festményeket árul, s dalokat ír.


Idővel felbukkan Dan nagyon régi legjobb barátja Vanessa. S az is kiderül, hogy Rufusnak és Lilynek (Serena anyukája) közös múltjuk van. Mégpedig úgy, hogy Rufus felesége előtt jártak. Ezek után Lily összeházasodott Bart Bass-el, Chuck apjával, Eleanor (Blair anyukája) összejött egy Cyrus nevű, kicsit hóbortos fickóval, s később össze is házasodtak.


Ezen kívül Dorota-Blair cselédje- terhes lett, s ő is összeházasodott az apucival. A fiataloknak nem fogom leírni a kapcsolatait egyesével, hogy ki kivel volt. Serena Dannel több, mint egy évig járt, majd Nate-tel is összejött majd körülbelül az összes férfival, aki színre került. Blair Nate-tel volt együtt, majd összejött Chuckkal, s a 4. évad végén egy francia lord, akit Franciaországban ismert meg, eljegyezte.


Jenny a 3. évad után elhagyta a sorozatot, hisz rájött, hogy több kárt csinál, mint hasznot. Persze a 4. évadban még beugrott 1-1 részre. Serena egykor nagy bulizós társa, Georgina is megjelent, s bedrogozta Serenát, később egy babával állított be Danhez, ami végül kiderült, nem is Dan gyereke.


S ezeken kívül még van valaki, akit nem ismerünk. Ő az a bizonyos gossip girl, aki mindenkiről minden pletykát tud, s közzéteszi blogján. Később Bart meghal, s ekkor összejön Lily és Rufus, össze is házasodnak. Majd egy néger család próbálja megvásárolni Chuck apjának vállalatát, de nem sikerül nekik. Lilyt föladták a rendőrséget, mert Serena nevében írt alá egy nyilatkozatot, s emiatt egy ártatlan ember 3 évet börtönben töltött. Úgyhogy most Lilynek nem szabad elmennie otthonról.


Összességében a sorozat nagyon is jól indult, aranyos kis tinisorozatnak, pletykákkal tele. A Skins light-os verziójának is fölfoghatjuk, de persze ők gazdagabbak. Majd amint kikerültek a gimnáziumból egy óriási lejtőbe estünk, ahonnan följebb nem, de lejjebb annál inkább került a sorozat. Az utolsó évadot már szinte kínszenvedés volt végignézni. Persze ott is voltak izgalmas szálak, de nem túl sok. A sorozatra adok 5/10-et, számomra kasza, de Caroline majd írni fog róla ;)

0 komment:

Megjegyzés küldése