2011. augusztus 20., szombat

The Lying Game: 1x01 Pilot

Sara Shepard - aki a Pretty Little Liars könyvek alkotója - egy újdonságát , a The Lying Game-t is megfilmesítették(megsorozatosították?), s így a nyár egyik legvárósabb sorozata lett. A történet a már ezerszer kijátszott 'rájöttem, hogy van egy ikertestvérem és helyet cserélünk' szitu, persze azért a dolog nem ilyen egyszerű.


Az ellentétek itt is megvannak: a szegényesebb családból származó Emma és az eléggé gazdag családban felnövő Sutton már hónapok óta videóchatelnek egymással, s hamarosan tervezik a találkozást. Azonban egy gikszer következtében Emma menekülni kényszerül otthonról, s máshova nincs mennie, tehát Phoenixbe indul ikertestvéréhez.


Sutton eközben egy nyomra lel szüleikkel kapcsolatban Las Vegasban, s oda indul. Azonban, hogy mostohaszülei ne fogjanak gyanút, Emmát kéri meg, hogy helyettesítse addig 2 napra. És itt már el is érkeztünk a minden ikerpáros filmnél/sorozatnál jól ismert szerepcseréhez.
A színlelés elég jól megy a lánynak, sőt még élvezi is a dolgot, hiszen nagyon gazdag, rengeteg barátja van, és pasija (még egy kamu) is. Azonban az igazi barátja rájön, hogy nem is ő Sutton, s Emma elmond neki mindent.


A sorozat egyébként kicsit hajaz a PLL-re, persze a történet sokkal gyengébb. Főszereplőnőnk, Alexandra Chando pedig kísértetiesen hasonlít a Vampire Diaries Nina Dobrev-jére. Persze lehet, hogy ez csak egy kis felvezető rész volt, s majd ekkor jön az igazi rejtély, de nekem akkor is messze nm jött be annyira, mint a Pretty Little Liars. Szóval kap 6/10-et és sok-sok reményt, hogy a későbbi részek izgalmasabbak lesznek.

0 komment:

Megjegyzés küldése