2011. augusztus 8., hétfő

Community: 1 évad után

A Community (magyar címen Balfékek) tipikusan az a sorozat, ami elég döcögősen indult, de az évad végére nagyon magára talált.


A történet középpontjában Jeff Winger áll, aki anno ügyvéd volt, azonban rájöttek, hogy a diplomája nem igazi, s egy közösségi iskolába iratkozott be, hogy szerezzen egy valódit. Megismerkedik Abeddel, aki a sorozat talán legviccesebb karakterének is mondható. Aztán meglátta Britta Perry-t, akibe első látásra belezúgott. Éppen spanyolt tanult, s annak érdekében, hogy a nőhöz közelebb férkőzhessen azt hazudta, hogy van egy tanulócsoportja spanyolból, amire aztán elhívta Abedet is.


Azonban a fiúnak nem esik le, hogy ez csak hazugság, s hoz magával még 4 embert. Jeffnek végül egyáltalán nem tetszik a társaság és ki akar szállni, de aztán mégis marad, s így megalakul a spanyol tanuló csoportjuk.


Persze a sorozat vígjátékszerűsége a karakterek egyéniségéből akad. Ott van Jeff aki utálja az egészet, Britta, aki titokban bele van zúgva Jeffbe, Abed, aki nagyon otthon van a sorozatokban, Troy, aki a középiskolában menő volt, Pierce, aki már a 60-on is túl van, Shirley a két gyerekes anya és végül Annie, a középiskola központilag kicsúfolt személye.
Rajtuk kívül még említésre méltó főbb szereplő Senor Chang, a spanyol tanár(az őrültebbik fajtából), s a dékán, aki próbálja minél jobb színben feltüntetni iskoláját. A történet összefoglalóan egy tanév a közösségi iskolában, a tanulócsoport együtt spanyol 'tanulása', s a mindenféle bálokra eljárás.


Persze romantikus szálban sincs hiány, főleg az évad vége felé, amikor rájön minden női főszereplő(na jó, kivéve Shirley), hogy Jeff milyen jó pasi is és versengenek érte. Brittának is van pasija, akivel aztán Annie jár.


A sorozat összességében elég izgalmas, vannak benne vicces dolgok. Persze nehezen indult be, az elején már a kasza szélén álltam, annyira nem tetszett,de valahogy a 7-8. rész környékén beindult a dolog. Persze egy TBBT vagy Friends szinten messze nem üt meg, de jó kis sorozat. A 8/10-et tőlem megkapja :)

0 komment:

Megjegyzés küldése