2011. augusztus 1., hétfő

Harry Potter and the Deathly Hallows part II.

És igen itt is elérkeztünk az utolsó részhez. Egy csodálatos könyv-és filmsorozatnak a végéhez, ami bejárta az egész világot, millió rajongót magával ragadva. Tisztán emlékszem mikor olyan 8 évesen beültem a moziba és megnéztem az első részt. Tudomásom sem volt arról, ki az a Harry Potter. Ma már ha kiejtem ezt a nevet a számon, nincs olyan, ki ne hallott volna róla.
S mint ahogy minden résznél, a legutolsónál is kíváncsian ültem be a mozivászon elé, a technológiának köszönhetően egy 3D-s szemüveggel a fejemen.

Azonban mintha valami mást néztem volna. Nem ugyanaz a
Harry Potter volt, amire 8 évesen beültem. A színészek -mint ahogy karaktereik is-felnőttek, s a horcrux-ok keresésére indultak, hogy legyőzzék Voldemortot. Persze a könyv olvasása nélkül is tudta mindenki, hogy mi lesz a vége, azonban azelőtt még volt 2 óra, amit végig ültünk.

Azt kell hogy mondjam, eléggé el vagyok keseredve. Úgy gondoltam, hogy na ez az utolsó rész, biztos valami ütőset fognak a végére tervezni, azonban semmi nem volt. A 3 főszereplőn kívül alig 1-1 jelenetben szerepeltek az ugyancsak főbb szerepet kapó Hagrid, a Weasley család meg egyebek.


Sajnos nem tudom, hogy a könyv laposodott-e el, vagy az írók rontották el, azonban az ötödik rész után már semmi sem volt olyan, mint régen. A 6. résztől kezdve a Harry Potter unalmas és egyhangú lett.


Az egyetlen szál, ami jónak ígérkezett, hogy Piton végig szerelmes volt Harry anyjába, s soha nem az ellensége volt, hanem óvni próbálta. Annál a jelenetnél majdnem el is tört nálam a mécses. Azonban több kiemelkedő, említésre méltó, izgalmas jelenetet nem tudok megemlíteni. Persze a végén megláthattuk, hogyan néznek ki felnőttként a főszereplők, ami igencsak viccesnek bizonyult.


Itt és most meg szeretném köszönni J.K. Rowlingnak, hogy egy ilyen csodálatos, fantáziadús történettel rukkolt elő, s ezáltal több millió gyerekkel szerettette meg az olvasást. Én itt és most megfogadom, hogy elolvasom mind a 7 könyvet, s ha kell megnézem újra az összes filmet, hogy összehasonlíthassam.


Erre a filmre 6/10-nél többet nem vagyok hajlandó adni. Viszont örülök, hogy részese lehettem ennek a csodának, s azon szerencsések közé tartozom, akik ezen nőttek fel :)

2 megjegyzés:

  1. Tényleg mindenképp olvasd el, akkor teljesen másképp fogsz tekinteni az egészre! Amúgy a könyv a végére lett igazán jó, egyáltalán nem laposodott el. Azt elismerem, hogy a hatodik filmet nagyon elrontották, elkapkodták,de a 7.-re kellőképpen összeszedték magukat!:D
    Sok sikert a könyvekhez!

    VálaszTörlés
  2. igen, valószínűleg a könyvek elolvasása utána másképp fogom látni a dolgokat:))

    VálaszTörlés