2011. augusztus 22., hétfő

A Walk To Remember(Séta a múltba)

Landon (Shane West) a középiskola egyik nagymenője, s a kisebbeket zaklatják. Azonban egyik este rosszul sül el és a rendőrök elkapják. Mindenféle közösségi munkára ítélik: szombati iskolában kell korrepetálnia, s részt kell vennie az iskolai színdarabban. Ezek elvégzése közben ismeri meg jobban Jamie-t(Mandy Moore) a lelkész lányát - akivel egyébként végig egy óvodába és iskolába jártak - .


A kapcsolatuk utálattal kezdődik, majd amikor a színdarabhoz Landonnak Jamie segítsége kell, megkedvelik egymást. Azonban a fiú úgy gondolja, nem vetne hírnevére túl jó fényt, ha a lánnyal mutatkozna, azonban ennek hamar véget vet, mikor a lány megsértődik rá.
Kapcsolatuk egyre szorosabbra fonódik, s végül egymásba szeretnek. Minden jól megy, már Landon és a lelkész is elég jól kijönnek, s a menő társaság is kezd megbarátkozni a dologgal, amikor kiderül, hogy Jamie-nek leukémiája van. Landon mindent megtesz, hogy a lány kedvében járjon, végül össze is házasodnak, majd egy közös nyarat töltenek el együtt, utána meghal.


Az a vicces egyébként, hogy soha életemben nem hallottam erről a filmről, és ha nem kedvelném Shane-t talán nem is láttam volna. Nem igazán játszották a tv-ben, pedig jobban megérné nekik egy-két filmet beújítani, nem csak mindig a Taxit meg a Gagyi mamit hatszázszor leadni.
A történet kicsit hasonlít egyébként a jól ismert Love Story-hoz, hiszen az is egy könyvön alapszik, s ott is két ellentétes karakter szerelmét nézhetjük végig, majd a nő halálát. Egyébként Shane és Mandy is nagyon csodálatosan eljátszották a szerepüket, pedig még milyen fiatalok.


S egy filmet mi tesz még jobbá? Hát az idézetek! Azok a mondatok, amik általában viccesek, ilyen drámák esetében pedig inkább gyönyörűek, amiket ha kimondunk rögtön az adott film ugrik be róla. És itt is volt bőven, a legjobb talán a 'But our love, is like wind. I can't see it, but I can feel it.' Talán utoljára a P.S. I love you fogott - és siratott - meg ennyire. S mivel az is olyan totálisan 10/10-es, mint most ez is az lesz. Kevés filmre mondom azt, hogy megnézném még 500x, de erre igen. Ha lenne időm egész nap csak ezt nézném. Nagyon ajánlom mindenkinek, tényleg ez annyira alap film, hogy életében legalább egyszer mindenkinek látnia kell!

2 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, hogy az HBO-n töbször is leadták, de nem vagyok benne biztos. Én is nagyon imádom! Ehhez hasonlít a Keith is, ha érdekel. :)

    VálaszTörlés
  2. igen, nekem nincs HBO-m, szóval ezt nem tudhatom:D
    Keith? nem hallottam róla..majd lehet megnézem, köszi:)

    VálaszTörlés