2011. augusztus 27., szombat

Country Strong (Reflektorfény)



A film ott kezdődik, ahol a legtöbb zenés film végződik, vagyis a népszerű válás után. Kelly Canter (Gwyneth Paltrow) híres country énekes, ám nem viseli jól az ezzel járó terheket.
A történet kezdetén egy szanatóriumban próbál leszokni az alkoholról. A férje (Tim McGraw) nyomására azonban újra turnézni kezd a tehetséges Beau Huttonnal (Garrett Hedlund) és a feltörekvő szépségkirálynővel (Leighton Meester).


Az úton aztán sok minden történik velük, sok titokra derül fény. A film végéig meg van az esélye egy szokásos minden jóra fordul befejezésnek. Az írók azonban szerencsére nem emellett döntöttek. A film végén Kelly végre ki tud állni és énekelni józanul a közönség elé. Az ünneplés azonban elmarad, mert Kelly öngyilkosságot követ el.



A végkifejlet ad értelmet igazából az egésznek, a sok szenvedésnek és vontatottnak tűnő jeleneteknek. Ekkor értjük meg, hogy Kelly nem bírta feldolgozni a sztárságot és az azzal járó kötelezettségeket. Azt is ekkor látjuk igazán, hogy Beau volt az egyetlen, aki megértette és igazán segíteni szeretett volna rajta.


A filmben azért nem csak a szenvedést láthatjuk, hanem egy kibontakozó szerelemnek is a tanúi lehetünk Beau és Chiles között. Természetesen rögös út vezet az egymásra találáshoz, de a legvégén megtalálják a szerelem és a siker közti középutat.



A színészek közül nekem igazán csak Gwyneth Paltrow alakítása tetszett, aki ismét bizonyította nagyszerű énekhangját. A többieket inkább a középkategóriába sorolnám be.


Essen még néhány szó a filmben felcsendülő zenékről is, elvégre zenés filmről van szó. A számokat nagyrészben jól eltalálták, bár volt néhány csöpögősebb is. Nekem a Coming Home és a Country Strong című számok tetszettek a legjobban.


Értékelés: 8/10

0 komment:

Megjegyzés küldése