2011. május 23., hétfő

90210 - A 3. évad



Ez a sorozat a Beverly Hills 90210 feldolgozásaként indult, majd szépen kinőtte magát, és ma már senki sem úgy gondol rá, mint feldolgozásra. A sorozat egyébként onnantól lett élvezhető, hogy elvonatkoztattak tőle. Megváltak a Beverly Hills-ben játszó szereplőktől (Kelly, Donna stb.), és megtalálták a saját stílusukat, ami nagyon jót tett a sorozatnak.
Ez az évad a mostani szezonban az egyik legerősebb volt. Egy percre sem unatkoztam, mert nagyon sok minden történt a 3. évadban. Az egész évadot a végzős év köré építették föl, ennek a mozzanatait láthattuk az utolsó év első napjától egészen a ballagásig.

Az évadzáró elején Adrianna elkezd hallucinálni, és Javiert (a halott énekest) képzeli oda, aki szerint a hazugságaira fény fog derülni. És így is lett. Ivy lánybúcsúztatóján kiborult a táskája, és megtalálták benne Silver gyógyszerét. Ezzel úgy tűnik vége Adrianna és Silver nagy barátságának. Viszont Silver és Navid újra összejött, és úgy tűnik végre beteljesedhet a szerelmük. Csakúgy mint Ivy és Raj kapcsolat, akik a részben házasságot kötnek. Kíváncsi vagyok, hogy Raj karakterével mit terveznek az írók. Valószínű, hogy kiírják, hiszen Raj negyedik stádiumú leukémiában szenved.


Érdemes odafigyelni Naomi karakterfejlődésére. A megerőszakolt lányból egy igaz barát válik, aki beleszeret egy zsenibe. Míg az erőszak, leleplezés igaz akciót hozott, addig a Max iránt érzett szerelme igazán romantikus.
A finálé végén pedig kiderül, hogy terhes. Nem hiszem, hogy tényleg az lenne, szerintem csak ezzel szeretné Maxet a városban tartani. Volt már terhes tinédzser, örökbeadás stb. az előző évadokban, úgyhogy gondolom nem szeretnének duplázni az írók.

Dixonnal sajnos nem sokat foglalkoztak ebben az évadban. Jó barátként funkcionált, mindig ott volt és segített, ha kellett. A testvére Annie sem kapott annyi teret mint előtte. Az évad végéig csak a zsarnokoskodó unokahúgot tudták felmutatni. Aztán megismerte a az ex-színésznőt Marlat, aki drámák közepette vetett véget az életének, mégis az ő szereplése üde színfolt lett a sorozatban. A fináléban egy szempillantás alatt hisztis kislányból felnőtt nővé érett. Megértette és elfogadta Liam döntését. A búcsújuk nagyon szépre sikerült, igazi szerelmet láthatunk kibontakozni kettejük között.

Teddyből csináltak egy meleg karaktert, de ezt fölöslegesnek éreztem, hiszen már Adrianna is volt meleg pár rész erejéig. Amíg Teddy magát kereste, és próbálta elfogadni, hogy a fiúkat szereti nem volt rossz ez a szál. Ezután viszont teljesen unalmassá vált.

A felnőtt szereplők már nem fognak szerepelni, de nem láthattuk a búcsújukat. Ezt nagyon hiányoltam a fináléból. Elvileg leforgatták, de nem fért bele az időkeretbe, pedig lenne ötletem, hogy melyik jelenet helyére tehették volna be.

A következő évad vízválasztó lesz a sorozat életében, mert kihozták a szereplőket a gimiből. Minden tinisorozatnál érdekes kérdés, hogy hogyan oldják meg ezt. Úgy gondolom, hogy a 90210 túl fogja élni ezt a váltást.

Értékelés: 9/10

2 megjegyzés:

  1. mikor lesz a negyedik évad?

    VálaszTörlés
  2. Szeptemberben tér vissza a sorozat, de a pontos dátumot még nem lehet tudni.

    VálaszTörlés